Шта треба да знате о јајима: жиг, рок трајања, чување
Да ли јаје сме да стоји ван фрижидера? Како знате да је свеже? И шта значи онај број на љусци? У доба када се све више окрећемо домаћој храни и…
Да ли јаје сме да стоји ван фрижидера? Како знате да је свеже? И шта значи онај број на љусци? У доба када се све више окрећемо домаћој храни и…
Једна од асоцијација на Сарајево а често и ствар која даје додатно узбуђење свакоме ко планира посету овом граду су свакако ћевапи. Специјалитет који мало ко пропушта од данас у…
Живо је у породичном газдинству Станкових у Фаркаждину, селу на територији града Зрењанина. На пољима је у току сетва кукуруза, а у расадницима теку последње припреме пред расађивање бостана на…
Постоји много начина да се достигне успех у животу. За некога је то заснивање породице, за друге добар посао, а многи мисле да је довољно да само добро зарађују. Али,…
Пре једно 17-18 година Марија Вучковић ушла је у гаражу и први пут у животу испекла на врелом уљу уштипке, округло 88 комада! Запакује их Мара, како је код куће…
На брзину од две беле главице карфиола може да се припреми комплетан ручак, с чорбом, главним јелом и салатом. Потребно је: 2 овећа карфиола главица црног лука 3 чена белог…
У СТАРОМ пиротском селу Крупцу, породица Петровић већ генерацијама негује умеће прављења чувеног пиротског качкаваља. Отац, син и унук удружили су снаге и знања како би направили врхунски сир какав…
Горан Бојовић из чачанског села Брезовице наставља традицију сушења меса на начин који су радили његови преци. Када је пост завршен, његови сухомеснати производи постају омиљени деликатеси на трпезама широм…
Амрок је једна од најпопуларнијих раса кокоши међу одгајивачима у Србији. Ова раса, пореклом из Америке, настала је у другој половини XIX века селективним укрштањем раса попут Доминиканера, Црне Конкинкине…
За разлику од више врста поврћа чији је род преполовљен услед сушног и врелог лета, рену је ова година изузетно погодовала. Киша је падала баш кад је било потребно, а…