Како да разликујете прави кајмак од фалсификата

Кајмак или скоруп је млечни производ кремасте структуре, пријатног киселкастог укуса и својственог мириса. Добија се сакупљањем масноће која се накупи на површини куваног и охлађеног млека (крављег, овчијег, козјег…

Преваре на тржишту хране под лупом државних ревизора

ДРИ предлаже увођење термина „ПРЕВАРЕ У ВЕЗИ СА ХРАНОМ” у прописе Ево у чему НАЈВИШЕ ОБМАЊУЈУ потрошаче Од болести које се преносе путем хране на годишњем нивоу оболи око 600…

Породична производња висококвалитетних здравих производа БиоМарни

“Све је почело у малом живописном селу на нашој породичној фарми. Овај прелепи комад земље смо претворили у наш пројекат са циљем да развијемо здраву органску производњу без употребе пестицида…

Филиповић: Правимо 300 килограма сувог меса месечно

ЧАЈЕТИНА: Док у селу Злакусе царује грнчарија, а у селима око Тополе домаћа вина златиборски Мачкат већ годинама уназад сматра се престоницом српске пршуте. Чувајућу традицију велики број мештана одлучио…

Да ли сте чули за одрани суви сир?

У црмничком селу Брчели посјетили смо газдинство породице Гојнић, поводом Свјетског дана љубитеља сирева. Разговарали смо о томе какви су услови за држање коза, производњи сира и какав је квалитет…

Душан на кајмаку и киселом купусу зарађује богатство у Лос Анђелесу

Када се помене српска православна Црква Свети Сава у Лос Анђелесу, неизоставно се спомиње и оближња радња коју Драган посети након сваке посете цркви. Овај необични обичај укључује куповину киселог…

Прасића нема, цена печења отишла у небеса и неће стати

Ако је судити по цени јагњећег и прасећег печења, које никад није било скупље, предстојеће празнике ће бити исплативије прославити уз бакалар и кавијар, причају у шали ових дана Чачани…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.