Откупна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма била је виша у односу на претхпдни период у кланицама на подручју мачванског региона, јер је доминирао износ од 820 дин/кг. Репортери СТИПС из Београда евидентирали су раст откупне цене товних бикова, СМ расе, телесне масе преко 500 килограма, пошто се откуп најчеше обављао по цени од 380 дин/кг. Обим понуде и откупа био је јако слаб. 7 8 9-10 Протекле седмице су се телад, телесне масе до 160 килограма, СМ расе, на сточној пијаци у Краљеву, могла пазарити по цени од 820 дин/кг, док је доминантна цена товних бикова телесне масе преко 500 килограма износила 365 дин/кг. Код крава за клање СМ расе је доминирао износ од 250 дин/кг, а приплодних јуница 200.000 динара по грлу. У кланицама на подручју браничевског региона дошло је до пада откупне цене крава за клање СМ расе. Протекле је седмице доминирао износ од 220 дин/кг. На пијаци живе стоке у Пожаревцу није било значајнијих промена у погледу понуде, тражње и цена телади и осталих категорија које су се могле пазарити током друге седмице априла.

Објављени рокови и износи за субвенције у сточарству

Кланичари са подручја Зајечара и околних места протекле су седмице откупљивали товну јунад телесне масе од 350 до 480 килограма по доминантњ цени од 350 дин/кг, док су одгајивачи за откупљене краве за клање добијали 240 дин/кг.

Откупна цена прасади, телесне масе од 16 до 25 килорама, била је виша у односу на претходни период у кланицама на подручју јабланичког региона, пошто је доминирао износ од 520 дин/кг. У кланицама на подручју средњебанатскког региона евидентиран је раст откупне цене товних свиња, телесне масе од 16 до 25 килограма, упркос доброј понуди, јер се откуп најчешће одвијао по цени од 245 дин/кг. Доминантна продајна цена прасади, телесне масе до 15 килограма, била је нижа у седмици за нама, на сточној пијаци у Чачку, јер је за ову категорију прасади требало издвојити најчеће 570 дин/кг. За прасад телесне масе од 16 до 25 килограма одгајивачи су добијали 550 дин/ кг, док је у категорији товљеника телесне масе од 80 до 120 килограма доминирао износ од 350 дин/кг. Иако су поједини продавци покушавали, да прасад телесне масе до 15 килограма, на сточној пијаци у Обреновцу, продају по цени од чак 700 дин/кг, продаја се ипак најчешће одвијала за 650 динара по килограму. По истој цени су се продавала прасад телесне масе од 16 до 25 килограма. Изостала је понуда товних свиња и крмача за клање. На сточној пијаци у Краљеву могла су се пазарити прасад телене масе од 16 до 25 килограма по доминантној цени од 500 дин/кг. За товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма требало је издвојити 220 дин/кг, за товне свиње телесне масе преко 120 килограма требало је издвојити 180 дин/кг и за крмаче за клање износ од 160 дин/кг.

На пијаци живе стоке у Пироту је доминантна цена јагњади достигла износ од чак 600 дин/кг, у седмици за нама. За разлику од пијаце, откупна цена јагњади била је нижа у односу на претходни период и у кланицама на подручју пиротског региона. Наиме доминирао је износ од 500 дин/кг. Репортер СТИПС из Врања забележио је раст продајне цене јаради у односу на претходни период. Доминирао је износ од 500 дин/кг. Кланичари са подручја браничевског региона протекле су седмице по вишим ценама откупљивали овце, пошто је доминирао износ од 220 дин/кг. У кланицама на подручју подрињског региона дошло је до пада доминантне цене јагњади на 570 дин/кг и оваца на 210 дин/кг. Откупна цена јагњади била је нижа у односу на претходни период и у кланицама на подручју пиротског региона. Наиме доминирао је износ од 500 дин/кг. Као и претходне седмице јагњад су се могла пазарити по цени од 600 дин/кг, на пијаци живе стоке у Обреновцу. За шиљежад су купци требали да издвоје 400 дин/кг, а за овце 300 дин/кг. Изостала је понуда јаради и коза. Најчешћа продајна цена јагњади износила је 550 дин/кг док су за овце одгајивачи протекле седмице тражили 170 дин/кг, као и претходне седмице. На пијаци живе стоке у Краљеву је доминантна цена јагњади и јаради била изједначена, пошто је износила 520 дин/кг. За овце је требало издвојити 220 дин/кг, а за овнове за приплод мало више од 29.000 динара по грлу. Није било промене на пијаци живе стоке у Нишу по питању понуде, тражње и цена јагњади, пошто је и протекле седмице доминирао износ од 600 дин/кг.

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.