Како одабрати најбоље бачве за вино?

Примарни инвентар сваког винског подрума било је и остало дрво. Сваки вински подрум има барем један суд који је направљан од овог материјала. Све бачве у подруму нису од истог…

Подрум који је прославио вински регион Козаре

У Доњим Парницама код Козарске Дубице, на падинама планине Козаре, смјештен је „Подрум Панић“, односно виноград и винарија која је за квалитет својих вина добила бројна признања и награде у…

Највећи вински подрум на свету је немогуће обићи пешице (ВИДЕО)

За обилазак овог винског подрума биће вам потребан бицикл или неко друго превозно средство. У ствари, најбоље је узети ауто, јер се ради о највећем подземном складишту вина у ком…

Реч стручњака: Правилна резидба винове лозе

Резидба је најзначајнија ампелотехничка мјера која доприноси успостављању повољног односа између растења и развића појединих органа винове лозе. Под резидбом винове лозе се подразумевају све радње при којима се поједини…

Откривена тајна римских вина, ево у чему је цака

Проучавањем римске грнчарије археолози су открили нове увиде у технике коришћене у производњи римског вина. Сазнали су како је вино изгледало, мирисало и каквог је било укуса. Током римског периода,…

Откривамо шта значе ознаке на етикетама на флаши вина

Одабрати добро и кавлитетно вино није ни мало лако осим ако нисте стручњак за ово пиће. Већину људи збуњују разне ознаке на етикети па вино купују на основу године бербе…

Зашто нам треба још винограда и куда иде наше вино

Србија има намеру да преплави вином кинеско тржиште захваљујући постепеном смањењу царина. Ипак, подаци говоре да из године у годину производимо и извозимо све мање вина. Како се наводи у…

До 2,5 милиона литара вина увозићемо из ЕУ ове године

Трговци и дистрибутери моћи ће да набаве без царине највише 2,5 милиона литара овог алкохолног производа У Србију ће, као и протеклих година, и у 2024. моћи да се увезе…

Да ли знате колико је потребно грожђа за једну флашу вина?

Вино је производ који се добија алкохолном ферментацијим свежег или сувог грожђа. Природни баланс грожђа је такав да може да изазове врење без икаквог додавања шећера, киселина, ензима и других…

Како избистрити вино

Вино се привидно избистри обично након другог претакања када се таложењем вино ослобађа нестабилних састојака који изазивају мутноћу вина (микрофлоре вина, бјеланчевинастих материја слузи, колоида и танинских материја). Примјеном бистрила…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.