Породица Мајсторовић из Мрсаћа сточароством се бави од када су поставили темељ куће на својој земљи. Рекли би довољно дуго да памте и добре и лоше дане који су пратили ову грану пољопривреде. Сваки стечен динар се улагао у генетику и нов објекат.

Од неколико крава и тридесетак товљеника, фарма се полако ширила, тако да данас на мужи имају 33 грла. Тренутна цена млека од 67 динара подмирује доскорашње губитке те Микица каже да се тренутно лакше дише.

Земља је овде плодна мада без улагања ни она не вреди. Обрађује се прилично и под закуп, све укупно око 35 хектара. Женска телад се овде остављају. Субвенције користе али им оне тренутно касне.

До њихове куће се ипак долази насутим сокаком што их није отерало са кућног прага. Да ли ће наследници Лазар, Лена, будући Меси или Роналдо међу женама и најмлађи и најактивнији Јован остати на очевини зависиће од даљих кретања у сточарству. Важно је постати добар човек, а они су имали од кога да уче….

Задње речи домаћина одзвањају. Да воле село, свој посао и да су му потпуно посвећени показују и наши снимци, све је уређено и што би рекли као под конац. Како и не би, јер свих 7 чланова породице имају своја задужења, због чега комплетно домаћинство заслужује чисту десетку.

О рајском врту задужене су даме овог дома Весна и Слађа.

Соња Цветковић

 

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.