Компанија Aleph Farms је добила регулаторно одобрење од израелског Министарства здравља за процес производње “лабораторијске” говедине. Aleph, компанија за целуларну пољопривреду са седиштем у Израелу, каже да је то прва компанија која је добила овакво одобрење за узгој говедине.

Овај процес користи животињске ц́елије, а не заклане животиње, које се често хране и узгајају у биореактору. Такође је правовремен и скуп процес за производњу довољно да се формира цео комад меса. Добијање регулаторног одобрења је подвиг за који су компанијама које се баве узгојем меса биле потребне године да постигну преноси TechCrunch.

Регулаторно одобрење даје Aleph Farms-у дозволу да производи и пласира свој производ у Израелу, у складу са специфичним упутствима за означавање и маркетинг које је дало израелско Министарство здравља, као и завршетак инспекције добре производне праксе за свој пилот производни погон, рекао је портпарол компаније.

 

Илустрација: Пилот програм је дао добре резултате па су добили одборење министарства

Прошлог лета, Aleph је поднео захтев у Уједињеном Краљевству за продају својих култивисаних говеђих одреска под брендом Aleph Cuts у тој земљи. Ово је уследило након Alephoveе пријаве поднете 26. јула на регулаторно одобрење у Швајцарској. Оба ова поднеска се још увек разматрају.

– Улаз у Азију (преко Сингапура) и Блиски исток (преко Израела) тренутно је наш главни фокус. Очекујемо да ц́емо ускоро добити позитивне индикације од Сингапурске агенције за храну. Изван APAC-а и MENA-е, поднели смо пријаве у Швајцарској, Великој Британији и Сједињеним Државама и унапређујемо пријаве за друге земље – рекли су из компаније.

Још нису дали информације где ће њихови одресци бити доступни.

Извор: https://www.ekapija.com/news/4533585/aleph-farms-je-kompanija-koja-ce-prvi-put-u-svetu-prodavati-govedinu

ФОТО: Pixabay

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.