Све што треба да знате о правилној исхрани телади
Веома је битан период узимања млеко је три дана након рођења, обратити пажњу на постепен прелаз односно храњење два пута дневно необраним пуномасним млеко или заменом за млеко. Пуномасно млеко…
Веома је битан период узимања млеко је три дана након рођења, обратити пажњу на постепен прелаз односно храњење два пута дневно необраним пуномасним млеко или заменом за млеко. Пуномасно млеко…
Јована Пармаковић из стана у Сремској Митровици, са супругом и двоје деце, пре две године вратила се на породично имање у Ноћај. Млади брачни пар производи млеко и посао на…
Прилагођавање учесталости муже може значајно побољшати производњу млека, олакшати недостатак радне снаге и омогућити бољи баланс између рада и приватног живота у одређеним периодима године. Како истиче консултант Ијан Онстад…
Товни говедари из Стапара истичу да је откупна цена јунади тренутно задовољавајућа, али наглашавају да проблем представљају високе цене телади за даљи тов. Према речима једног од узгајивача, тренутна цена…
Представници Агробизнис магазина бораве у Француској где су гости чувеног сајма пољопривреде Sommet de l’Elevage у граду Clermont Ferrand. Овом приликом посетили смо и породична фарму ГАЕЦ де ла Вергне,…
Производња млека у Србији суочава се са великим изазовима, посебно у светлу све учесталијих климатских промена. Овогодишње екстремно високе температуре, које су трајале и до два месеца, нанеле су озбиљну…
Високе дневне, а нарочито ноћне температуре, имају негативан утицај на производњу млека. Пад у производњи млека је неизбежан, али се штетне последице топлотног стреса могу ублажити. Када говоримо о топлотном…
Путер достиже нове рекордне цене на тржишту, а у велепродаји већ кошта од 7,55 до осам евра за килограм са назнакама даљег повећања цене. На спот-тржишту млека – тржишту на…
У Србији нема пријављених случајева болести плавог језика (БПЈ). Последњи случај ове болести животиња забележен је 2020. године. Ситуација у региону и суседним земљама такође је повољна када је реч…
За оптималан ниво конзумирања оброка неопходна је заступљеност суве материје у оброку од око 50%. Међутим то зависи од губитка воде из организма који је израженији у топлом, летњем и…