Фарма GAEC Lact’Ajoux: Где се технологија среће са одрживим млекарством

Шоле, Француска – април 2024. У селу Менелуар, надомак града Шоле, налази се једна од најмодернијих млекара у овом делу Француске — фарма GAEC Lact’Ajoux. Ову фарму воде браћа близанци…

Швајцарска против света: Где је данас алпски млекарски модел

Швајцарска можда нема највеће фарме ни највеће приносе по животињи, али има стабилан, прецизно регулисан и високо специјализован млекарски сектор који ствара додатну вредност по килограму као ретко која земља…

Ништа без помоћи државе – Милош са 24 године преузео газдинство

МИЛОШ Петровић (31) из Рајкинца код Јагодине завршио је за механичара, радио је у једној фирми, али је видео да тамо “нема ‘леба”, па се вратио на имање. Са оцем…

Где треба да буде смештена просторија за млеко?

На свакој фарми крава, просторије за млеко су огледало фарме! Пре свега, фармера, произвођача млека. На доброј фарми крава, просторије за млеко су најугледнији и најчистији део целог газдинства, укључујући…

Bleu de Gex – Благо француског региона Јура и драгуљ агротуризма

У срцу француске регије Јура, на обронцима богатим зеленим пашњацима, ствара се Bleu de Gex, један од најцењенијих плавих сирева Француске. Овај сир, познат и као Bleu de Septmoncel, вековима…

Шта све утиче на производњу и квалитет млека?

На производњу и састав млијека утичу: раса, фаза лактације, старост грла, мужа, здравствено и физиолошко стање, исхрана у периоду одгајивања, услови средине, исхрана у периоду лактације, храна. Раса Производња и…

Немачки Симентал Флеквих – најбоља мешовита раса на свету!

Данашња сточарска производња углавном је усмерена на високо специјализоване расе – једне за млеко, друге за месо. Млечне краве служе за производњу млека, док се месне расе користе за тов,…

Свет без крава – да ли би нам било боље?

Филмски ствараоци Мишел Мајкл и Брендон Витворт последње три године истражују једно занимљиво питање: да ли би човечанство било у бољој позицији у свету без крава? Њихов документарни филм „Свет…

Фарма породице Дел Соглио – пример савременог узгоја стоке у Пијемонту

Фосано, место у срцу Пијемонта, познато је по узгоју врхунске пасмине говеда Фасона Пијемонтезе. У овом региону налази се пољопривредно газдинство породице Дел Соглио, које се истиче високим стандардима у…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.