Све што треба да знате о правилној исхрани телади

Веома је битан период узимања млеко је три дана након рођења, обратити пажњу на постепен прелаз односно храњење два пута дневно необраним пуномасним млеко или заменом за млеко. Пуномасно млеко…

До пре 2 године Јована честито није знала шта је крава, а сад има 30 грла

Јована Пармаковић из стана у Сремској Митровици, са супругом и двоје деце, пре две године вратила се на породично имање у Ноћај. Млади брачни пар производи млеко и посао на…

Колико пута музете краву и где су грешке – открива светски стручњак

Прилагођавање учесталости муже може значајно побољшати производњу млека, олакшати недостатак радне снаге и омогућити бољи баланс између рада и приватног живота у одређеним периодима године. Како истиче консултант Ијан Онстад…

Скупа телад коче развој товног говедарства

Товни говедари из Стапара истичу да је откупна цена јунади тренутно задовољавајућа, али наглашавају да проблем представљају високе цене телади за даљи тов. Према речима једног од узгајивача, тренутна цена…

Подигли млечност крава на 11000 литара млека

Представници Агробизнис магазина бораве у Француској где су гости чувеног сајма пољопривреде  Sommet de l’Elevage  у граду Clermont Ferrand. Овом приликом посетили смо и породична фарму ГАЕЦ де ла Вергне,…

Пад производње млека и промена квалитета

Производња млека у Србији суочава се са великим изазовима, посебно у светлу све учесталијих климатских промена. Овогодишње екстремно високе температуре, које су трајале и до два месеца, нанеле су озбиљну…

И дрворед чува млечност крава

Високе дневне, а нарочито ноћне температуре, имају негативан утицај на производњу млека. Пад у производњи млека је неизбежан, али се штетне последице топлотног стреса могу ублажити. Када говоримо о топлотном…

Опрез неопходан јер се болест шири

У Србији нема пријављених случајева болести плавог језика (БПЈ). Последњи случај ове болести животиња забележен је 2020. године. Ситуација у региону и суседним земљама такође је повољна када је реч…

Како хранити и појити краве у врелим данима

За оптималан ниво конзумирања оброка неопходна је заступљеност суве материје у оброку од око 50%. Међутим то зависи од губитка воде из организма који је израженији у топлом, летњем и…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.