Како одабрати најбоље бачве за вино?
Примарни инвентар сваког винског подрума било је и остало дрво. Сваки вински подрум има барем један суд који је направљан од овог материјала. Све бачве у подруму нису од истог…
Примарни инвентар сваког винског подрума било је и остало дрво. Сваки вински подрум има барем један суд који је направљан од овог материјала. Све бачве у подруму нису од истог…
У Доњим Парницама код Козарске Дубице, на падинама планине Козаре, смјештен је „Подрум Панић“, односно виноград и винарија која је за квалитет својих вина добила бројна признања и награде у…
За обилазак овог винског подрума биће вам потребан бицикл или неко друго превозно средство. У ствари, најбоље је узети ауто, јер се ради о највећем подземном складишту вина у ком…
Резидба је најзначајнија ампелотехничка мјера која доприноси успостављању повољног односа између растења и развића појединих органа винове лозе. Под резидбом винове лозе се подразумевају све радње при којима се поједини…
Проучавањем римске грнчарије археолози су открили нове увиде у технике коришћене у производњи римског вина. Сазнали су како је вино изгледало, мирисало и каквог је било укуса. Током римског периода,…
Одабрати добро и кавлитетно вино није ни мало лако осим ако нисте стручњак за ово пиће. Већину људи збуњују разне ознаке на етикети па вино купују на основу године бербе…
Србија има намеру да преплави вином кинеско тржиште захваљујући постепеном смањењу царина. Ипак, подаци говоре да из године у годину производимо и извозимо све мање вина. Како се наводи у…
Трговци и дистрибутери моћи ће да набаве без царине највише 2,5 милиона литара овог алкохолног производа У Србију ће, као и протеклих година, и у 2024. моћи да се увезе…
Вино је производ који се добија алкохолном ферментацијим свежег или сувог грожђа. Природни баланс грожђа је такав да може да изазове врење без икаквог додавања шећера, киселина, ензима и других…
Вино се привидно избистри обично након другог претакања када се таложењем вино ослобађа нестабилних састојака који изазивају мутноћу вина (микрофлоре вина, бјеланчевинастих материја слузи, колоида и танинских материја). Примјеном бистрила…