У подножју Хомољских планина у Источној Србији где пчеле сакупљају првокласни мед и где се узгаја лешник високог квалитета, настао је Медлес. Медлес је савршен спој природних сировина меда и лешника и као такав је јединствен баш као и свако од нас.
Научени традиционалним вредностима у којима се здравље и уживање дели са најближима, донели смо одлуку – јединствени укус наше природне посластице учинили смо доступним за сваког од вас.
“Медлес је намаз, настао као идеја да са наших плантажа лешник не извозимо као сировину, већ да од истог направимо производ, истиче Милош Петровић, из Кучева, и додаје:
Засад лешника је подигнут 2013. године, почели смо са једним хектаром, сада имамо седам, углавном су то италијанске сорте. У том тренутку долазило је до потешкоћа, јер је било проблема са тршиштем. Од 2021. године је све другачије, направљен је намаз и данас је капацитет од 25 до 30 хиљада теглица годишње.
Изгледа лако када се о томе само пише или прича, али смо доказали да је могуће. Заправо, Медлес је настао у жељи да имамо чист и органски производ у коме имамо само два састојка лешник и мед.
Мед спада у један од најтраженијих, најлековитијих и најхрањивијих природних производа на свету. Мед је основни производ медоносних пчела. Битно је напоменути да га производе медоносне пчеле, јер није свака пчела у пчелињем друштву задужена за производњу меда. Дуг је пут од пчеле до меда, зато су пчеле бића која заслужују наше поштовање и бригу. Дужни смо да их чувамо од угинућа и да водимо рачуна да свака пчела може несметано да купи нектар са биљака. То ћемо постићи тако што нећемо загађивати природу и тако што нећемо запрашивати биљке и инсекте опасним отровима.
Услов је узгајати га на простору без тешке и лаке индустрије, кошнице са пчелама контролисти где и када и од чега сакупљају полен, као и даљу обраду, складиштење и паковање Медлеса. Мед је природан конзерванс и уз посебну технологију обраде лешника и мешањем ова два сатојка добили смо намаз, данас под називом Медлес. Медлес је стабилан природни намаз који можете конзумирати без да бринете да у теглици има нечег другог .Без адитива, без конзерванса и заслађивача, без вештачких боја и арома, посан и апсолутно природан. Можемо да констатујемо да конзумирате чисту природу.
Ако се ништа не предузме, пчеларство у Европи могло би постати само хоби!