Фарма коза у Италији – заокружена производња

Током недавне студијске посете Италији, група пољопривредника из Ваљева имала је прилику да обиђе фарму коза Malga Faggioli, која се налази у регији Лесинија. Ова фарма, основана 2002. године, представља…

Зашто је козје млеко здравије од крављег и ко треба да га пије?

Козје млеко је богато не само протеинима и мастима, већ и пробиотицима, захваљујући којима може смањити надутост и болове у стомаку. Нутриционисткиња Марија Сирош каже да козје млеко има и…

Зашто млади све више бирају козарство? (видео)

КИКИНДА – Душан Ракић, млади пољопривредник из Иђоша, села надомак Кикинде, одлучио је да се, једини у својој породици, бави сточарством и оснује сопствену фарму коза. Данас поседује 75 грла,…

У елитним ресторанима зарадио паре па их уложио у производњу сира

Живот пише најлепше приче, а једна од њих је и прича Јаноша Деметера који је идеју, да се бави сточарством и производи козје и овчије сиреве у свом родном Бечеју,…

Од чега зависи квалитет и количина козјег млека?

Kозе се углавном сматрају млечним животињама, јер је млеко њихов главни производ, ако не и једини. Постоје битне разлике међу козама у погледу количине и квалитета млека. Према количини и…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.