Овај пројекат расписан је 4. децембра прошле године

Рок за пријаве за пољопривреднике за Трећи јавни позив у оквиру Пројекта конкурентне пољопривреде Србије, познатијег као „50:40:10“, који је требало да истекне данас, продужен је до 29. фебруара.

Овај пројекат који реализује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Светском банком, расписан је 4. децембра прошле године, а рок за пријаве првобитно је био 2. фебруар.

Како се наводи на сајту ИПАРД-а, одлука о додатном продужењу рока донета је како би се свим заинтересованим лицима изашло у сусрет и омогућило додатно време за прикупљање неопходне документације.

Трећи позив биће намењен за правна лица, предузетнике и задруге за инвестиције које се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области пријема, манипулације, утврђивања квалитета, дораде, складиштења, прераде и пласмана осталих усева, прераде и пласмана млека и млечних производа, меса и производа од меса, производње и пласмана вина, затим прераде/дораде, паковања и пласмана пчелињих производа, пласмана производа старих и уметничких заната, односно послова домаће радиности који су сертификовани, као и откупа, прераде, припреме за даљу продају и пласмана воћа и поврћа.

Инвестиције се генерално односе на изградњу објеката за производњу и складиштење, изградњу инфраструктуре и набавку нове опреме, а нагласак је на инвестицијама у обновљиве изворе енергије, енергетској ефикасности и управљању отпадом.

Укупан износ средстава опредељен за спровођење Јавног позива је 750.000.000,00 динара, вредности инвестиција за кориснике могу износити од 25.000 до чак 400.000 евра (са ПДВ-ом), а висина бесповратних средства може се кретати и до 200.000 евра.

Сам поступак конкурисања је обиман и као део инвестиције предвиђене су и консултантске услуге, па тако консултанти СИМ ЦЕРТ-а са канцеларијама у Београду, Новом Саду и Крушевцу пружају подршку корисницима на целој територији Србије.

Осим директне припреме за конкурисање на пројектима конкурентне пољопривреде Србије „50:40:10“, консултанти пружају подршку и приликом конкурисања на ИПАРД програму.

Ускоро се очекује расписивање и конкурса за Меру 1 – примарна пољопривредна производња, након тога за Меру 3 – прерада пољопривредних прозвода и на крају Меру 7 – рурални туризам.

Извор: Политика

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.