Фосано, место у срцу Пијемонта, познато је по узгоју врхунске пасмине говеда Фасона Пијемонтезе. У овом региону налази се пољопривредно газдинство породице Дел Соглио, које се истиче високим стандардима у сточарству. Фарму воде Валерија и Алесандро, који су задужени за свакодневну бригу о животињама и организовање процеса исхране и гојења.

Газдинство Дел Соглио броји око 700 грла стоке, од чега је 200 у матичном стаду. Посебна пажња посвећена је исхрани, која се прилагођава животној доби и намени животиња. Краве у производном циклусу добијају кукурузну силажу, док се товна говеда хране квалитетним сеном сушеним специјалним уређајима. Овакав приступ осигурава врхунски квалитет меса, што је препознато на бројним сајмовима, укључујући чувени „Фијера дел Буе Грасо” у Каруу.

Модерна механизација игра кључну улогу у раду фарме. Газдинство је уложило у телескопски лифтер Merlo 42.7, који омогућава ефикасан транспорт хране, чишћење стаја и управљање великим балама сена. Са максималним капацитетом подизања од 4,2 тоне и досегом од 7 метара, ова машина доприноси бржем и лакшем обављању послова, што је потврдио и Данјеле Дел Соглио, задужен за механизацију на фарми.

Брига о добробити животиња један је од главних приоритета ове породице. Фарма је опремљена вентилационим системима који регулишу температуру током летњих месеци, а у штале се емитује музика како би се животиње осећале смирено. Свака крава има дигитално означену ушну маркицу повезану са системом за праћење здравља, што омогућава благовремене интервенције у случају потребе.

Газдинство Дел Соглио такође је направило значајне инвестиције у простор за стоку, удвостручивши површину објеката, чиме је животињама омогућен већи комфор. Овај приступ омогућава лакши приступ храни, води и хладовини, доприносећи бољем расту и квалитету меса.

Породица Дел Соглио примењује иновативан модел директне продаје меса, избегавајући посреднике и сарађујући директно са месарима. Ова стратегија омогућава бољи надзор над квалитетом производа и повратне информације од купаца. Како истичу власници, исхрана стоке, укључујући протеински грашак и караубу, директно утиче на укус меса, што додатно наглашава њихову посвећеност квалитету.

Фарма породице Дел Соглио представља пример савременог сточарства које спаја традицију и иновације, пружајући висококвалитетне производе и водећи рачуна о добробити животиња. Овакав модел пословања поставља високе стандарде у италијанском аграрном сектору и доказује да улагање у квалитет увек доноси резултате.

Извор: https://www.youtube.com/watch?v=RfuCAsVeKIo 

Фото: Снимак екрана https://www.youtube.com/watch?v=RfuCAsVeKIo

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.