Према извештају репортера СТИПС из Пожаревца протекле је седмице дошло до раста продајне цене крава за клање СМ расе на сточној пијаци у овом граду. Доминирао је износ од 210 дин/кг. Протекле седмице, карактеристика сточне пијаце у Ужицу је пад продајне цене телади СМ расе телесне масе до 160 килограма упркос доста слабој понуди, јер је доминирао износ од 620 дин/кг. Пад откупне цене товних бикова СМ расе телесне масе преко 500 килограма забележен је у седмици за нама у кланицама пчињског региона, пошто је доминирао износ од 360 дин/кг. Обим понуде грла био је просечан. Откупна цена товне јунади телесне масе преко 480 килограма била је на прошлонедељном нивоу, с тим што је продаја грла била срашно слаба, упркос солидној продаји јунећег меса у месарама.
У кланицама на територији свернобачког региона евидентирана је понуда крава за клање, чија је доминантна цена
износила 160 дин/кг, упркос чињеници да је понуда грла била слаба. Доминантна откупна цена телади СМ расе телесне масе до 160 килограма износила је 750 дин/кг у кланицама на подручју мчванског региона. За откупљену товну јунад, телесне масе преко 480 килограма, кланичари су протекле седмице плаћали 270 дин/кг. Иако се откупна цена товних бикова, СМ расе, телесне масе преко 500 килограма кретала од 360 до 400 дин/кг у кланицама на подручју нишавског региона, доминантна цена се задржала на прошлонедељном нивоу, и износила је 370 дин/кг.

Доминантна цена прасади телесне масе до 15 килограма достигла је, протекле седмице, максимум од почетка праћења цена понуде и тражње, јер је на сточној пијаци у Смедереву за куповину требало издвојити 580 дин/кг. За грла телесне масе од 16 до 25 килограма требало је извојити 550 дин/кг. Скупље су биле и товне свиње телесне масе од 80 до 120 килограма. Доминирао је износ од 330 дин/кг.


На сточној пијаци у Чачку је забележан раст цене обе категорије прасади. Доминантан износ, код грла телесне масе до 15 килограма, био је 550 дин/кг, док је најчешћа продајна цена, код грла телесне масе од 16 до 25 килограма, био 500 дин/кг. За разлику од њих нижа је била цена крмача за клање пошто је доминиао износ од 170 дин/кг.
У Краљеву, на пијаци живе стоке је евидентиран раст цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма на 500 дин/
кг, товних свиња на 300 до 350 дин/кг, док је цена крмача за клање износила 280 дин/кг. Раст откупне цене прасади
телеснмасе од 16 до 25 килограма каракте-ристика је друге седмице новембра и у кланицама на подручју Јужно банатског региона јер је доминирао износ од 500 дин/кг. Поред њих, скупљи су били и товљеници телесне
масе од 80 до 120 килограма. Доминирао је износ од 280 дин/кг. Откупна цена прасади телесне масе од 16 до 25 килограма била је виша у кланицама на подручју Подрињског региона пошто је доминирао износ од 450 дин/кг. За разлику од њих нижа је била откупна цена товних свиња телесне масе од 80 до 120 килограма јер је доминирао износ од 250 дин/кг.

Доминантна цена јагњади достигла је износ од 500 дин/кг на пијаци живе стоке у Краљеву, што указује на раст у односу на предходни период. У овом периоду су се могла пазарити јарад по доминантној цени од 400 дин/кг, овце по доминантној цени од 220 дин/кг и овнови за приплод за мало јаче од 29.000 динар по грлу. У кланицама на подручју рашког региона дошло је до раста откупних цена јагњади на 480 дин/кг и оваца на доминантних 200 дин/ кг.
Раст продајне цене јагњади, шиљежади и оваца забележен је на сточној пијаци у Смедереву. За јегњад су купци требали да издвоје 440 дин/кг, за шиљежад 270 дин/кг, док је код оваца доминирао износ од 200 дин/кг.
Према извештају репортера СТИПС из Лесковца протекле је седмице на сточној пијаци у овом граду евидентиран раст продајне цене јагњади на доминантних 450 дин/кг. Поред њих скупље су се односу на предходни период биле и овце, пошто су се најчешће могле пазарити за 200 дин/кг. Обим обе категорије оваца био је просечан, а продаја слаба.


Јагњад су, такође била скупља и на пијаци живе стоке у Врању, пошто су купци протекле седмице требали да издвоје
најчешће 390 дин/кг. За продају је довезено око тридесетак грла. На пијаци живе стоке у Пожаревцу, дошло је до пада продајне цене оваца, пошто су се најчешће могле пазарити за 200 дин/кг. Продаја грла била је просечна.

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.