Да ли краставац може да се чува замрзнут и како?
Ако имате превише краставаца у једном тренутку у свом домаћинству, можда ћете помислити да би било добро када би могли да се замрзну и сачувају за касније. Иако то није…
Ако имате превише краставаца у једном тренутку у свом домаћинству, можда ћете помислити да би било добро када би могли да се замрзну и сачувају за касније. Иако то није…
во укусно, освјежавајуће поврће омиљени је дио сваке љетње салате, често се купује, али у посљедење вријеме често није укуса каквог смо навикли да парадајз треба да буде. Домаћа варијанта…
Идеја која нас води је да помогнемо телу да буде здравије место за живот, производећи природне производе, који су у складу са природом и јединственим квалитетом који се тиме ствара,…
Буђење вегетације, које је ове године кренуло три недеље раније, ствара жељу за боравком у природи, а право место за састанак с њом је башта. Свеже поврће, из сопствене производње,…
Домаће повртарство унапређено је изградњом стакленика у Иригу, које у технологији производње расада поврће не заостаје са истим стакленицима у ЕУ. Иришки стакленик уједно је и први стакленик у Србији…
Почетницима, али и искусним професионалцима, увек добро дође помоћ у планирању баште. Онима који тек почињу да се баве баштованством можда ће бити потребно више основних савета и трикова. Са…
Сетва поврћа је почела, већина повртара је већ одлучила шта ће сејати, док други вагају не толико шта ће гајити већ на којим површинама. Прошле године најбоље су прошли они…
Кромпир (Solanum tuberosum L.) је најзначајнија биљна врста из породице Solanaceae, рода Solanum. Због свог значаја у исхрани људи и домаћих животиња током цијеле године, као и у индустрији, заузима…
Произвођачи парадајза ову годину завршавају у задовољавајућем плусу, будући да је тржишна цена била добра и то, чему се повртари највише чуде, већ другу годину заредом. рема речима Дејана Годошева…
На Зрењанинском путу бб у Ченти, убрзо након што се пређе мост преко Караша из правца Београда ка Зрењанину, с десне стране вас дочекује несвакидашњи, али заправо веома аутентичан призор…