Агробизнис магазин

О нама

Агробизнис магазин основан је 2009. године уз подршку Светске банке, кроз пројекат Министарства пољопривреде у циљу јачања конкурентности српске пољопривреде кроз информисање.

Часопис у штампаној форми излази једном месечно, сваког 15. у месецу, и може се наћи на кисоцима широм Србије, Републике Српске и Црне Горе и дистрибуира се на више од 20.000 електронских адреса у Србији и региону.

Постојимо већ 12 година. Свако издање има 60 страна и штампа се на папиру у боји. Теме којима се новинари и стручњаци баве, прилагођене су потребама српских пољопривредника и потрошача. Међу главним правцима инфомисања налази се представљање успешњих произвођача из различитих сектора пољопривреде па тако имамо представнике успешених сточара, ратара, пчелара, воћара и дригих.

Наш часопис установио је и признање најбољи ратар и већ више година успешно реализујемо овај пројекат. Поред стручних тема, бавимо се и кретањима на тржишту, пласманом робе кроз организоване системе продаје као што су трговински ланци, интернет продаја и слично. Уз теме из примарне производње говоримо и о технологијама прераде, стандардима као и маркетингу. Простор у часопису се налази и за традицију и обичаје наших села, али и културну баштину.

Имајући у виду да је концепт часописа производња ``од њиве до трпезе`` значајну пажњу посвећујемо и сеоском туризму где се најбоље може видети заокруженост пољопривредне производње. Наши најбројнији читаоци су успешни пољопривредни произвођачи који пласирају робу на тржиште. Њихова имања су величине од 10 па до више хиљада хектара. Међутим поносни смо на то да Агробизнис магазин читају и сви други који воле природу, село, пољопривреду, биљке, животиње, етно стил живота…

Посебно се бавимо темама које обрађују унапређење производње кроз стандардизацију и оптимизацију производње, односно смањење трошкова. Сваки текст објављен у часопису је ауторски и садржи комплетну информацију о теми: због чега говоримо, шта је циљ и какав се резултат може очекивати. Имајући у виду да сав враћен тираж из продаје поклањамо пољопривредницима путем откупа млека, задружног система, удружења и на сајмовима које сами организујемо или на којима учествујемо, поносни смо што ми немамо ремитенду већ сваки одштампани примерак заврши у рукама наших читалаца.

Наша мисија је образовање пољопривредника који ће се бавити, на модеран начин, овом производњом, а да неће угрожавати еко систем. Желимо да кроз наше текстове покажемо да се од пољопривреде може живети и обезбедити пристојан живот, са мање стреса него што је то случај са животом у великим градовима у које можете отићи када год то пожелите.

Агробизнис је чланица АГРОПРЕСС-а, Удружења новинара који прате пољопривреду.

МСЦ Горан Ђаковић

Импресум

Издавач
Удружење новинара за пољопривреду АГРОПРЕСС
Војводе Степе 596, 11000 Београд, Србија
Главни и одговорни уредник
дипл. инж Горан Ђаковић
goran.djakovic@agrobiznismagazin.rs
Маркетинг
Снежана Бирчанин
snezana.djakovic@agrobiznismagazin.rs
Уредник посебних дигитални издања
дипл. пол Душан Мариновић
dule.marinovic@icloud.com
Дизајн и припрема за штампу
Иван Илић
Редакција и сарадници
Проф. др Брана Раденковић Дамњановић, дипл. инж Светлана Ковачевић, мр Пиљо Дакић, Душан Мариновић, проф. др Мирко Урошевић, дипл. инж. Дејан Давидовић, Весна Гајић, др вет. мед. Драгана Црномарковић, Никола Рудовић, Небојша Јанковић, др Небојша Недић, Горан Малчић, Нинослав Стевановић, Немања Поповић, Милица Остојић (доп. из Рима)
Штампа
АПМ принт
Дистрибуција
Рингиер Аксел Спринтер д.о.о.
Жоржа Клеменсоа 19, Београд
Забрањено је репродуковање свих писаних и других материјала, њихова електронска и било која друга примена без претходне писмене дозволе редакцијског колегијума. Редакција не сноси одговорност за садржај огласног простора.
ЦИП – Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд
79 005:631 Агробизнис магазин / главни и одговорни уредник Горан Ђаковић, 2011, бр. 1(март) Београд (Веселина Чајкановића 29к) Агробусинесс цонсултинг 2011 (Шимановци : Модриани). – 28 цм Месечно

ИССН 2217-4966 = Агробизнис магазин ЦОБИСС.СР-ИД 18184986

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.