Еколошка метода сузбијања штеточина и болести које се преносе земљом

Током дуготрајног коришћења земљишта за интензивну пољопривредну производњу временом долази до стварања разних штетних микроорганизама као што су гљивице и бактерије, али и разних инсеката и штеточина које могу значајно…

Матићи на дедовини покренули органску производњу

БАЊАЛУКА – Органска производња у Републици Српској из године у годину добија на значају, те је више и произвођача органских производа на чијој промоцији и едукацији интензивно ради Министарство пољопривреде,…

Планови ЕУ о органској производњи пали у воду

Европска унија изгледа неће испунити циљ да до 2030. године четвртину пољопривредног земљишта користи за органску производњу због слабе подршке том сектору, према процени Европског ревизорског суда (ЕЦА). У новом…

Бабушница као створена за органску производњу

Ретки пољопривредници који се баве органском производњом на југу Србије, наилазе на бројне препреке. Због тога у Удружењу „Лужничке рукотворине” у Бабушници желе да помогну кроз пројекат „Руке које хране”.…

Органска пољопривреда: Од ентузијазма до изазова

Центар за органску производњу у Селенчи започео је своје активности 2007. године као Удружење „Здраво-Органик“, да би 2010. године прерастао у Центар. Данас, Центар окупља 170 чланова, физичких и правних…

Били су пионири у органској производњи, ево шта кажу 20 година касније

Производња органске хране у Србији је у све већем замаху, али се пољопривредници морају постарати да она буде и сертификована. “Под сертификованом органском производњом имамо око 30.000 хектара и око…

Конкурс за органску пољопривреду

Још једна сезона иновација – промоције и награђивања најбољих пројеката органске пољопривреде у укупном износу од три милиона динара, стиже са тринаестим по реду Органиц конкурсом НЛБ Комерцијалне банке, који…

Расте органска производња али пада продаја, у чему је проблем?

Количина земљишта које се органски обрађује у ЕУ у 2022. години порасла је за 5,1 одсто, док је продаја органске хране смањена за 2,8 одсто у истој години, показало је…

Сузбијање корова у органској производњи поврћа

У органској производњи поврћа сузбијање корова представља значајан проблем и за његово сузбијање потребно је пуно знања и физичког рада.  Корови су у гајеним културама непожељни из више разлога. Они…

Ко кочи органску производњу у Србији?

Национално удружење “Сербиjа органика” покренуло је информациону платформу за органске пољопривреднике, трговце и извознике. Могу да јој приступе и потрошачи који желе да имају увид у сертификате и начине производње…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.