Када се помене српска православна Црква Свети Сава у Лос Анђелесу, неизоставно се спомиње и оближња радња коју Драган посети након сваке посете цркви. Овај необични обичај укључује куповину киселог купуса, кајмака, или кора за питу, што може деловати као необична комбинација за Лос Анђелес. Ипак, за Драганову заједницу ово је део свакодневице, а за многе друге је права реткост.

Лос Анђелес можда није познат као српски град, али за Душана Ненадића, власника српске трговине, ово је већ 15 година његов дом и пословно царство. Са две радње у Сан Хозеу и трећом у Алхамбри, која припада Лос Анђелесу, Душан је успешно успоставио бизнис који привлачи многе људе из српске заједнице, посебно након посете цркви Свети Сава.

Илустрација: У Душановој радњи се продаје кисели купус, кајмак, коре за пите и наравно ракија

У срцу лосанђелеског Чајнатауна, Душан је отворио маркет који нуди широк асортиман домаће робе, не само српске, већ и производе из бивше Југославије. Овде се могу пронаћи производи из Србије, Босне, Хрватске, Бугарске, Румуније, привлачећи људе који су жељни укуса своје родне земље.

Душан истиче да у његовој радњи има свега – од киселог купуса, меса, салама, кора за питу, до разних сирева, кајмака, џемова, пића и сокова. Поред тога, ту су и производи који привлаче и друге Европљане, попут мађарске хране, италијанске пршуте, разних ракија, вина и пива. Купци из различитих земаља Старог континента, укључујући Грке и Французе, такође посећују Душанову радњу у потрази за производима који буде сећања на њихов завичај.

Душан истиче да се труди да увек има свежу робу и да редовно попуњава полице како би сваког четвртка понудио купцима свеже производе. Са понудом замрзнутих бурека, ћевапа, лепиња и торти из Србије, Душан је успео да створи посао који се заснива на носталгији и традицији, привлачећи купце различитих националности и пружајући им укусе својих земаља усред Лос Анђелеса.

Извор: https://www.republika.rs/vesti/drustvo/503538/srbin-napravio-biznis-u-americi

ФОТО: Printsreen Youtube

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.