Александар Велимировић: Принц воћарства из Гроцке

Када се помене Гроцка, многи прво помисле на викенд насеља, предиван поглед на Дунав, али оно што заправо дефинише овај крај је воћарство. Ова општина позната је по својим плодним…

Гајење органске високожбунасте боровнице уз коришћење буковог угља

Органска производња високоџбунасте боровнице постала је изузетно популарна у последњим годинама захваљујући њеној високој економској исплативости и великој потражњи на тржишту. Један од иновативних приступа у побољшању услова гајења је…

Суши нису одолели ни савремени принципи производње

Један од најбољих воћара у краљевачком крају, Предраг Перишић, под разним воћем има око 12 ха земље, а ту су производња вишање, нектарине, јабуке, крушаке, шљиве и трешање. Морао је…

Зашто је важан јесењи третман воћа?

Једна од важнијих мера у воћнацима која има за циљ припрему биљака за наредну годину јесте фолијарна прихрана воћака која се изводи све до почетка зимског мировања. У току вегетације…

Коначно објављен правилник за воћњаке

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања расписује Јавни позив за подношење захтева за остваривање права на подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредног газдинства кроз подршку…

Обрали сте јабуке – обратите пажњу на гљивичне болести јабука у складишту

Будући да је пред нама берба јесењих и зимских сорти јабука које су намењене дужем чувању у хладњачама, потребно је нагласити значај правилне бербе и складиштења јабука, али и завршних…

Делује смешно али многи не знају како се беру и чувају јабуке!

У јужном Банату завршава се берба јабука. Она би била готова и много раније, да прошле недеље нисмо имали кишовите дане. Упркос томе, произвођачи кажу да су задовољни овогодишњим родом,…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.