Агробизнис водич кроз врсте и типове брашна

Производња брашна и хлеба, као најважније намирнице од житарица, старе су готово колико и људски род. Прекретница у људској историји догодила се пре 10.000 година када су формиране прве заједнице…

Широм планете обележен Светски дан хлеба

Јуче, 16. октобра широм планете је обележен Светски дан хлеба. Овај датум није одабран случајно, зато што је баш 16. октобра 1945. покренута Организација за храну у пољопривреду (ФАО) при…

Ова прича ће вас одушевити и показати да ипак има наде за нас…

„У агробизнису све чешће се срећу младе жене, и то оне са доста знања и спретности у вођењу пољопривредног газдинства као приватног предузећа. Информисане су и знају како да дођу…

Маститис код оваца симптоми, лечење и превенција

Упала вимена или маститис једна је од најчешћих болести које се јављају код оваца. Упале може проузроковати један или више узрочника а најчешћи су разни микроорганизми као што су бактерије,…

Зашто је важна вентилација у кошницама и како је побољшати

Вентилација у кошницама медоносних пчела има кључну улогу у очувању здравља и продуктивности пчелиње заједнице. Међутим, ова област често је мета расправа међу пчеларима. Док једни сматрају да вентилација штети…

Када је најбоље посадити бели лук и шта је важно за успех у производњи

Бели лук је култура која се неоправдано све мање гаји у нашој земљи. Последњих двадесетак година Кина је преузела примат највећег светског произвођача као и извозника белог лука.Врло конкурентном ценом…

Немојте палити, заорите стрњику!

Заоравањем жетвених остатака чувамо плодност земљишта Сваке године након жетве суочени смо са великим бројем пољских пожара изазваних паљењем жетвених остатака. Безобзирно паљење жетвених остатака се не смањује по обиму…

СПЕЛТА – Зрно будућности, а скромна култура у погледу гајења

Спелта или зрно будућности, како је многи називају потиче још од старих Египћана и гајила се 4000 година пре нове ере највише у пределима данашње Анадолије. Осим тих народа гајили…

Ко је данас пољопривредник, а ко ће бити за коју годину?

Фармери који су узгајали храну коју једете за доручак су највероватније на крају своје каријере. Укупно 3,4 милиона фармера, колико их има у САД, у просеку имају 58 година, у…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.