AGROBIZNIS MAGAZIN

O nama

Agrobiznis magazin osnovan je 2009. godine uz podršku Svetske banke, kroz projekat Ministarstva poljoprivrede u cilju jačanja konkurentnosti srpske poljoprivrede kroz informisanje.

Časopis u štampanoj formi izlazi jednom mesečno, svakog 15. u mesecu, i može se naći na kisocima širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore i distribuira se na više od 20.000 elektronskih adresa u Srbiji i regionu.

Postojimo već 12 godina. Svako izdanje ima 60 strana i štampa se na papiru u boji. Teme kojima se novinari i stručnjaci bave, prilagođene su potrebama srpskih poljoprivrednika i potrošača. Među glavnim pravcima infomisanja nalazi se predstavljanje uspešnjih proizvođača iz različitih sektora poljoprivrede pa tako imamo predstavnike uspešenih stočara, ratara, pčelara, voćara i drigih.

Naš časopis ustanovio je i priznanje najbolji ratar i već više godina uspešno realizujemo ovaj projekat. Pored stručnih tema, bavimo se i kretanjima na tržištu, plasmanom robe kroz organizovane sisteme prodaje kao što su trgovinski lanci, internet prodaja i  slično. Uz teme iz primarne proizvodnje govorimo i o tehnologijama prerade, standardima kao i marketingu. Prostor u časopisu se nalazi i za tradiciju i običaje naših sela, ali i kulturnu baštinu.

Imajući u vidu da je koncept časopisa proizvodnja "od njive do trpeze" značajnu pažnju posvećujemo i seoskom turizmu gde se najbolje može videti zaokruženost poljoprivredne proizvodnje. Naši najbrojniji čitaoci su uspešni poljoprivredni proizvođači koji plasiraju robu na tržište. Njihova imanja su veličine od 10 pa do više hiljada hektara. Međutim ponosni smo na to da Agrobiznis magazin čitaju i svi drugi koji vole prirodu, selo, poljoprivredu, biljke, životinje, etno stil života…

Posebno se bavimo temama koje obrađuju unapređenje proizvodnje kroz standardizaciju i optimizaciju proizvodnje, odnosno smanjenje troškova. Svaki tekst objavljen u časopisu je autorski i sadrži kompletnu informaciju o temi: zbog čega govorimo, šta je cilj i kakav se rezultat može očekivati. Imajući u vidu da sav vraćen tiraž iz prodaje poklanjamo poljoprivrednicima putem otkupa mleka, zadružnog sistema, udruženja i na sajmovima koje sami organizujemo ili na kojima učestvujemo, ponosni smo što mi nemamo remitendu već svaki odštampani primerak završi u rukama naših čitalaca.

Naša misija je obrazovanje poljoprivrednika koji će se baviti, na moderan način, ovom proizvodnjom, a da neće ugrožavati eko sistem. Želimo da kroz naše tekstove pokažemo da se od poljoprivrede može živeti i obezbediti pristojan život, sa manje stresa nego što je to slučaj sa životom u velikim gradovima u koje možete otići kada god to poželite.

Agrobiznis je članica AGROPRESS-a, Udruženja novinara koji prate poljoprivredu.

MSc Goran Đaković

.......

Impresum

Izdavač

Udruženja novinara za poljoprivredu AGROPRESS 

Vojvode Stepe 596 

11000 Beograd, Srbija 

Redakcija/pretplata

Mob: ++381(0)60 07-123-50

magazin@agrobiznis.rs

www.agrobiznis.rs

Glavni i odgovorni urednik

dipl. inž Goran Đaković

goran.djakovic@agrobiznismagazin.rs

Marketing

Snežana Birčanin

snezana.djakovic@agrobiznismagazin.rs

Urednik posebnih digitalnih izdanja

Dušan Marinović, dipl. pol  

dule.marinovic@icloud.com

Dizajn i priprema za štampu 

Ivan Ilić

Redakcija i saradnici

Prof. dr Brana Radenković Damnjanović, dipl. inž Svetlana Kovačević, mr Piljo Dakić, Dušan Marinović, prof. dr Mirko Urošević, dipl. inž. Dejan Davidović, Vesna Gajić, dr vet. med. Dragana Crnomarković, Nikola Rudović, Nebojša Janković, dr Nebojša Nedić, Goran Malčić, Ninoslav Stevanović, Nemanja Popović,Milica Ostojić (dop. iz Rima),

Štampa

Štamparija APM print

Distribucija

Ringier Axel Springer d.o.o.,

Žorža Klemansoa 19, Beograd

......

Zabranjeno je reprodukovanje svih pisanih i drugih materijala, njihova elektronska i bilo koja druga primena bez prethodne pismene dozvole redakcijskog kolegijuma. Redakcija ne snosi odgovornost za sadržaj oglasnog prostora.

......

CIP – Katalogizacija u publikaciji Narodna biblioteka Srbije, Beograd

79 005:631 Agrobiznis magazin / glavni i odgovorni urednik Goran Đaković, 2011, br. 1(mart) Beograd (Veselina Čajkanovića 29k) Agrobusiness consulting 2011 (Šimanovci : Modriani). – 28 cm Mesečno

ISSN 2217-4966 = Agrobiznis magazin COBISS.SR-ID 18184986