Дипломе у џеп, па назад у село где су покренули бизнис
Постоји много начина да се достигне успех у животу. За некога је то заснивање породице, за друге добар посао, а многи мисле да је довољно да само добро зарађују. Али,…
Постоји много начина да се достигне успех у животу. За некога је то заснивање породице, за друге добар посао, а многи мисле да је довољно да само добро зарађују. Али,…
Кукуруз (лат. Zea mays) је једна од првих житарица које је човек почео да узгаја. Од зрелог зрна меље се брашно, док се у исхрани најчешће користи шећерац. Бере се…
У срцу француске регије Јура, на обронцима богатим зеленим пашњацима, ствара се Bleu de Gex, један од најцењенијих плавих сирева Француске. Овај сир, познат и као Bleu de Septmoncel, вековима…
Због брзе зараде и сигурног тржишта уговорена производња краставца корнишона једна је најперспективнијих грана повртарства, а домаће пољопривредне задруге увелико регрутују кооперанте којима ове сезоне нуде вишу откупну цијену у…
Од свих хемијских састојака млека, количина и маснокиселински састав млечне масти је под највећим утицајем исхране. Исхрана већим количинама кабастих хранива повољно утиче на масноћу млека , док већа употреба…
Ако сте икада имали прилику да се загледате у очи неке свиње, видели бисте нешто што би вас можда изненадило – радозналост, интелигенцију, а понекад и поглед правог обешењака. Иако…
Током протекле недеље у Београду је одржан први International Grain Forum, највећи регионални догађај посвећен тржишту житарица, у организацији Продуктне берзе из Новог Сада. Због тога је уторак био радни,…
Килограмско паковање брашна мало ће да поскупи, договорили су се представници Министарства привреде и Пословног удружења Житоунија, пише новосадски Дневник. То мало је само динар и када се измени Уредба…
Једина специјализована школа за млекарство у Србији, Млекарска школа у Пироту, већ скоро осам деценија образује стручњаке за млекарску индустрију. Њени ученици и професори чувају вековну традицију производње чувеног пиroтског…
Сећате ли се да је млади купус коштао максимално 2 КМ? Када смо килограм кромпира плаћали 1,5 КМ, а мркву 1? Да је млади лук некада био 5 марака? То…