Bleu de Gex – Благо француског региона Јура и драгуљ агротуризма

У срцу француске регије Јура, на обронцима богатим зеленим пашњацима, ствара се Bleu de Gex, један од најцењенијих плавих сирева Француске. Овај сир, познат и као Bleu de Septmoncel, вековима…

Да ли опстаје производња корнишона?

Због брзе зараде и сигурног тржишта уговорена производња краставца корнишона једна је најперспективнијих грана повртарства, а домаће пољопривредне задруге увелико регрутују кооперанте којима ове сезоне нуде вишу откупну цијену у…

Утицај хране на мирис козјег млека

Од свих хемијских састојака млека, количина и маснокиселински састав млечне масти је под највећим утицајем исхране. Исхрана већим количинама кабастих хранива повољно утиче на масноћу млека , док већа употреба…

Ово сигурно нисте знали – Крмача “пева” прасићима док сисају!

Ако сте икада имали прилику да се загледате у очи неке свиње, видели бисте нешто што би вас можда изненадило – радозналост, интелигенцију, а понекад и поглед правог обешењака. Иако…

Пале цене кукуруза због анализа на афлатоксин

Током протекле недеље у Београду је одржан први International Grain Forum, највећи регионални догађај посвећен тржишту житарица, у организацији Продуктне берзе из Новог Сада. Због тога је уторак био радни,…

Поскупљује брашно, а ево и колико

Килограмско паковање брашна мало ће да поскупи, договорили су се представници Министарства привреде и Пословног удружења Житоунија, пише новосадски Дневник. То мало је само динар и када се измени Уредба…

Млекарска школа у Пироту – чувар традиције пирoтског качкаваља

Једина специјализована школа за млекарство у Србији, Млекарска школа у Пироту, већ скоро осам деценија образује стручњаке за млекарску индустрију. Њени ученици и професори чувају вековну традицију производње чувеног пиroтског…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.