Пијаца „Борча“ која се налази на левој обали Дунава, постоји већ 50 година, а још једна је у низу београдских пијаца која је ревитализована чиме су унапређени услови у којима се одвијају продаја и куповина.

Та пијаца спада у једну од тридесет, колико их послује у систему ЈКП „Београдске пијаце“ и изузетно је важна за становнике насеља Борча, јер снабдева око 47 000 грађана.

Уређење пијаце „Борча“ подразумевало је замену целокупне инфраструктуре пијачног платоа, као и асфалтрирање. Постављено је 144 комада нове пијачне опреме. Потпуно је обновљен и део пијаце за продају производа животињског порекла, а пијаца је добила нове прилазне капије на свим улазима. Заједничком сарадњом ЈКП „Беогрaдске пијаце“ и Удружења пијачних продаваца „Опстанак“ уважени су сви предлози закупаца у циљу унапређења пијачне делатности. Наткривени су сви пролази између тезги, постављена је нова расвета, што омогућава несметану куповину и продају у свим временским условима.

Поред такозваног зеленог, сређен је и занатски део ове пијаце. У занатском делу пијаце уређен је пијачни плато и постављена је нова наменска опрема са 40 нових боксева, што је закупцима олакшало излагање и продају робе широке потрошње.

Београдске пијаце су од непроцењивог значаја за становнике Београда, с обзиром да се на њима снабдевају квалитетним и увек свежим намирницама.

Стратегија ЈКП „Београдске пијаце“ увек је била и биће усмерена ка унапређењу и модернизацији пијачних услуга, подизању ефикасности предузећа и очувању традиционалног начина продаје.

Извор: ЈКП Београдске пијаце

 

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.