Од 31. јануара до 3. фебруара 2024: Veronafiere поново дочекује Fieragricola, међународну пољопривредну изложбу. Ово је 116. Пут да се организује догађај у Верони. Његов консолидовани сајамски формат посебно наглашава вертикалне аспекте ланаца снабдевања, задржавајући свеобухватну душу, нудећи на тај начин широк преглед иновација, сталне еволуције и све мултифункционалније и дигитализованије пољопривреде.

Главни стубови догађаја као и увек биће пољопривредна механизација, сточарство, специјализоване културе као што су виногради и воћњаци, обновљиви извори енергије, нове границе хемије, органска пољопривреда и услуге које подржавају раст од банака до осигуравајућих компанија. Још више пажње биће посвећено иновацијама: од дигитализације до роботике, паметног наводњавања, циркуларне економије, био-економије и биостимуланса, до обновљиве енергије – теме које су обезбедиле успех првог издања Fieragricola TECH.

Кључна реч на сајму Fieragricola 2024 биће „флексибилност“ као одговор на сектор који се веома брзо развија и који мора бити способан да искористи технолошки напредак како би постигао циљеве у погледу производње, заштите животне средине, конкурентности и профитабилности компанија.

У складу са својом способношћу да пресретне потребе пољопривреде и предвиди будуће сценарије, Fieragricola у Veronafiere ће обезбедити довољно простора за нове технологије, истраживање и развој и рационализацију употребљивих ресурса. Ово ће оператерима понудити идеје о томе како да повећају обуку и донесу успешне одлуке у свету који се брзо развија и суочава се са стално растућом популацијом, све већом потражњом за племенитим протеинима, изненадном нестабилношћу тржишта и текућом климатском кризом.

Узгој животиња – Неће недостајати изложби стоке, са фокусом на швајцарске смеђе и фризијске расе, и великом количином прецизног узгоја животиња као ефикасног решења за побољшање продуктивности и добробити животиња, држања трошкова производње под контролом и вредновања повезаног отпада у економском и еколошком смислу.

Биће простора за сензоре, роботе за мужу, аутоматизоване системе за храњење, једноструке вагоне и стабилне системе за праћење животне средине, као и системе за производњу биогаса и биометана.

Прецизна пољопривреда и агроекологија: више модела производње на једном сајму. Сензори, сателити, карте и системи пољопривреде 4.0 су све важнији алати за савремена пољопривредна предузећа, као и агроеколошка решења која помажу у смањењу утицаја на животну средину и усмеравају производњу ка моделима зелене хемије. Истовремено, Fieragricola  ће промовисати обуку за секторске оператере кроз конференције и детаљне студије са фокусом на пољопривредне предузетнике, узгајиваче, извођаче радова, агрономе, ветеринаре, инжењере заштите животне средине и менаџмента, конзорцијуме за мелиорацију, организације произвођача, задруге, банке и осигуравајућа друштва. Fieragricola  ће подједнако потврдити успешан формат динамичних подручја како би се обезбедила мобилна презентација пољопривредних машина и опреме обележених свестраношћу и прилагодљивошћу на терену. У будућности ће неколико пољопривредних модела коегзистирати, сви са фокусом на одрживост као успешну стратегију у економском, еколошком и социјалном смислу. Fieragricola  такође настоји да комбинује изложбене активности са визијом за пољопривреду у будућности, што је суштински аспект ако желимо да обезбедимо хармоничан развој у руралним подручјима.

https://www.fieragricola.it/

Fieragricola TECH: 116. Фиерагрицола ће такође бити домаћин другог издања Fieragricola TECH, догађаја који је дебитовао у фебруару 2023. са поједностављеним форматом (два дана у Conf-Ex режиму, тј. конференције и изложбе) и циклусом посебно интензивних састанака анализе (50 ) кратког трајања (45 минута, максимално један сат).

Наравно, сајам иновација 2024. ће бити распоређен на сва четири дана Fieragricola са дебатама и разматрањима који су у потпуности интегрисани у све зеленији и одрживији приступ који се сада примењује у пољопривреди. Технолошка револуција која је тренутно у току у примарном сектору значи да можемо развити моделе производње по мери за различите врсте пољопривреде (од интензивних система до органских и биодинамичких метода, од угрожених и планинских подручја до великих подручја или микро- парцеле, од ознака PDO и IGP до усева са високом додатом вредношћу, као и робе). Ипак, све ово апсолутно захтева одговарајућу припрему у професионалном смислу и спремност за дељење података.

Више на https://www.fieragricola.it/ 

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.