Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић данас је, заједно са својим сарадницима, одржао састанак са представницима Удружења одгајивача свиња Србије. На састанку, који је протекао у конструктивној и пријатељској атмосфери, отворене су све теме важне за овај сегмент сточарства.

У разговору министра и представника поменутог удружења констатовано је да постоји добра сарадња Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде са Удружењем одгајивача свиња Србије, потврђен је заједнички став да се са успешном сарадњом настави и у будућем периоду и истакнуто је да само заједничким и партнерским радом државе и одгајивача свиња могу да се постигну добри резултати у овој области сточарске производње.

Нагласивши да је оснаживање свињарства, али и повећање укупног сточног фонда у Републици Србији стратешки циљ наше државе, министар Мартиновић сагласио се са представницима овог удружења да је потребно да се настави са режимом строге контроле увоза свежег и замрзнутог свињског меса. Такође, на састанку је закључено да је неопходан заједнички рад Управе за ветерину и произвођача свиња у области сузбијања афричке куге свиња, која тренутно представља највећи проблем за извоз домаћег свињског меса на европско и светско тржиште.

Министар је саговорнике упознао са тим да ће Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду Народне скупштине Републике Србије ускоро организовати јавно слушање на тему реконфигурације подстицаја из буџета Републике Србије, те позвао представнике овог удружења да се активно укључе у поменуто јавно слушање.

Жетва у току а ово су цене које нуде складишари

Састанку су присуствовали и државна секретарка у Министарству пољопривреде Ливија Павићевић, помоћници министра Ненад Катанић и Милица Неђић, као и директори Управе за ветерину и Управе за аграрна плаћања Живко Матијевић и Слободан Николовски и Мирко Новаковић из Сектора за сточарство Министарства.

Испред Удружења одгајивача свиња Србије, које је иначе кровно удружење у чијем се саставу налази 17 привредних друштава и пољопривредних газдинстава, однсно фарми, присутни су били Роналд Холо, Милорад Влашкалић, Зоран Илић, Оливер Станковић и Марина Мишковић.

Извор / Фото: МПШВ

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.