Агробизнис магазин број 148 / Јун 2023

200,00 рсд

Завршен је још један сајам пољопривреде у Новом Саду, овог пута јубиларни 90. Свега је било, и лепо је било, али крава није било! Више о свему на странама које следе.

Малина нам поново осцилира у цени, ниска понуђена цена није добра ни за производњу ни за перспективу у наредним годинама. Како смо пословали када је у питању малина објављујемо детаљно, али смо се бавили и повртарством где у укупном рачуну бележимо добар резултат, али када се погледа детаљније увоз лука и кромпира је све значајнији.

Удружење новинара за пољопривреду АГРОПРЕСС организовало је занимљиву радионицу где су стручњаци представили различита решења за унапређење пословања газдинства. Већина решења смањује учешће рада људи за које знамо да влада дефицит и да је тешко наћи радника, а ретко доброг радника то је већ немогућа мисија.

Обилне падавине крајем маја и почетком јуна, направиле су огромну штету на усевима и у домаћинствима и, док ово пишемо, кише лију и уништавају мукотрпан рад. Како наш народ каже и то ће проћи, а да ли ћемо нешто из тога научити остаје да видимо.

View Detail

Опис