Агробизнис магазин број 144 / Фебруар 2023

200,00 рсд

Србија је почела са применом дигиталне пољопривреде која нам може помоћи у процесу исплате подстицаја за пољопривреду и то на више начина! Аутоматизовани системи за евиденцију података о усевима и животињама, који се користе у дигиталној пољопривреди, могу омогућити брже и прецизније прикупљање потребних података за исплату подстицаја.

Дигиталне технологије такође могу помоћи у повећању праведности и видљивости за јавност процеса исплате подстицаја, кроз аутоматизовање и дигитализацију процеса и олакшавање приступа релевантним подацима. Коришћењем нових технологија у процесу исплате подстицаја, доћи ће до скраћивања временског периода потребног за исплату, као и до смањења потенцијалне грешке у процесу реализације захтева.

Очекује се да ће иновације у овом сектору, кроз дигитализацију, помоћи у јачању ефикасности процеса исплате подстицаја за пољопривреду. То може довести до повећања задовољства пољопривредника и подржати раст сектора. Остаје да се види да ли ћемо у томе и успети. До тада треба да радимо на томе напорно и вредно, чак више него на њиви или штали. А ту посла увек има, зато у наставку теме које могу помоћи у унапређењу вођења газдинства…

View Detail

Опис