Да ли сте чули за пецкану љуту бабурицу?
Зимница је један од најстаријих начина конзервисања хране који омогућава да се хранљива својства сезонских намирница сачувају за употребу и након што прође време бербе. А зимнице нема без корнишона…
Зимница је један од најстаријих начина конзервисања хране који омогућава да се хранљива својства сезонских намирница сачувају за употребу и након што прође време бербе. А зимнице нема без корнишона…
Кроасан (франц. croissant – полумесец) је најпознатије француско пециво направљено од лиснатог теста. Али, кроасан нису измислили Французи већ Аустријанци! Легенда о кроасану Историчари и гастрономски стручњаци и данас се…
Удружење пољопривредних произвођача упутило писмо министарски пољопривреде и упозорило на проблем аутентичности ракије, вина и меда Кластер „Уједињени за квалитет” упутио је писмо министарки пољопривреде Јелени Танасковић у коме су…
Амерички научници у Калифорнију успели су да направе биљну маст која по изгледу, укусу и текстури у потпуности одговара масти животињског порекла. Они су идентификовали биљне протеине који се могу…
Производња брашна и хлеба, као најважније намирнице од житарица, старе су готово колико и људски род. Прекретница у људској историји догодила се пре 10.000 година када су формиране прве заједнице…
Јуче, 16. октобра широм планете је обележен Светски дан хлеба. Овај датум није одабран случајно, зато што је баш 16. октобра 1945. покренута Организација за храну у пољопривреду (ФАО) при…
На централном тренд подијуму нашло се 68 производа који су представљени на Ануга у оквиру “taste Innovation Show-а” Међународна индустрија хране и пића поново се састла на Ануги у Келну…
TAЈНА ЖИВОТА ЈЕ У ВАНИЛИ И ПУТЕРУ Гордана Бекчић је докторирала на Факултету политичких наука Универзитета у Београду у области америчких студија, где је и магистрирала у истој области. Дипломирала…
Црвено и бело више нису једина опција за све љубитеље вина. На тржишту се појавило и вино у нијансама ружичасте, наранџасте, зелене и плаве боје. Заслуга за настанак вина у…