Београд, 17. 11. 2023 – Банца Интеса, као званични партнер другог међународног сајма вина у Београду „Wine Vision by Open Balkan“, организовала је у оквиру сајамске манифестације пословни догађај за представнике српске и италијанске индустрије вина под називом ,,Просперитет пољопривреде уз подршку Интеса Санпаоло’’, на којем је са својом матичном групом представила видове подршке развоју пољопривреде и винске индустрије у региону, као и јачању економских и пословних веза између Србије и Италије.

„Као дугогодишњи лидер на тржишту и део интернационалне банкарске групације Intesa Sanpaolo, Banca Intesa представља својеврстан мост који повезује српску и италијанску привреду, олакшава успостављање пословне сарадње и иницира размену искустава, идеја и знања између наше две земље. У исто време, као један од водећих кредитора сектора аграра, клијентима пружамо стабилну финансијску потпору, што потврђује и преко 350 милиона евра нових кредита које смо ове године одобрили регистрованим пољопривредним произвођачима и компанијама свих величина у делу пољопривреде и производње хране и пића, стављајући све више фокус на пословање са индустријом вина која има изузетан потенцијал за раст и допринос укупном привредном развоју“, изјавио је овом приликом Дарко Поповић, председник Извршног одбора Банца Интеса.

Догађај је окупио представнике више од 50 српских и италијанских винарија, дестилерија и компанија које послују у области производње и дистрибуције вина, као и угоститеља из региона, којима су се обратили и Масимилијано Катоци (Массимилиано Цаттоззи), директор Сектора за агрибизнис Дивизије Banca dei Territori групе Интеса Санпаоло, Ђузепе Фераро (Giuseppe Ferraro), директор Сектора за привредне субјекте и мала и средња предузећа Дивизије међународних банака чланица групе Интеса Санпаоло и Алесандро Амендолито (Alessandro Amendolito), представник италијанске финансијске институције СИМЕСТ која подржава италијанске компаније у процесу интернационализације, одговоран за квалитет инвестиција, НПЛ и управљање имовином.


„Наше учешће на другом међународном сајму вина Wине Висион бy Опен Балкан још једном потврђује да Интеса Санпаоло зна да препозна прилике да се приближи компанијама на домаћим и интернационалним догађајима. На овом догађају смо присутни као Banca dei Territori заједно са Дивизијом интернационалних банака чланица и Банца Интеса Београд у простору намењеном клијентима Групе како бисмо промовисали и подржали сектор аграра, који представља једну од кључних области Made in Italy концепта са снажном међународном позицијом и коме је Банца деи Территори определила целу једну дивизију. Ово је прилика да подстакнемо одржавање састанака између италијанских и иностраних компанија присутних на сајму, креирамо нове међународне пословне прилике и подржимо Маде ин Италy концепт у свету“, истакао је Масимилијано Катоци, директор Сектора за агрибизнис Дивизије Banca dei Territori групе Интеса Санпаоло.

Међународни сајам вина „Wine Vision by Open Balkan“ одржава се у Београду другу годину заредом, под покровитељством влада Републике Србије, Северне Македоније и Албаније, од 16. до 19. новембра, уз присуство више од 350 винарија, дестилерија и других излагача из преко 20 земаља широм света. Организацију овогодишње манифестације подржала је Банца Интеса као званични партнер сајма и званични спонзор сегмента за организацију Б2Б састанака.

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.