Покрајински секретар за привреду и туризам покреће нови конкурс намењен произвођачима јаких алкохолних пића на територији АП Војводине. Средства по овом конкурсу додељују се за финансирање трошкова сертификације и стандардизације произвођача, са циљем унапређења система менаџмента квалитетом и система безбедности и укупног квалитета хране на подручју АП Војводине у 2024. години, саопштила је Покрајинска влада.

Укупна средства која је ресорни секретаријат определио за ове намене износе 984 хиљада динара.

Ресорни секретар Ненад Иванишевић нагласио је да је реч о пилот пројекту, као и да је овај процес бесплатан за произвођаче, јер све трошкове сертификације и стандардизације сноси секретаријат.

– Сваког дана истичемо оно најбоље из Војводине и све што туристи не могу да пробају нигде у свету. Да бисмо то могли квалитетно да предочимо домаћим и страним туристима, произвођачима ракије као нечега што јесте аутентично са ових простора, можемо да омогућимо да остваре све стандарде који су им неопходни да би се равноправно појавили на домаћем и страном тржишту”, указао је Иванишевић.

Илустрација: Право на учешће на конкурсу имају сва правна лица и предузетници из Војводине

Он је додао да су у томе кључни јединствена стандардизација, најквалитетнији производи и глобална промоција производа са територије АП Војводине.

Право на сертификат додељује се на три године, а носиоци сертификата могу да обнове захтев за ресертификацију за наредни сертификациони период.

Право учешћа на овом конкурсу имају правна лица и предузетници са територије АП Војводине.

Подносилац пријаве мора бити уписан у регистар привредних субјеката, затим у централни регистар објеката у пословању са храном и у регистар произвођача јаких алкохолних пића код надлежног министарства, те мора имати пребивалиште и седиште на територији АП Војводине.

Пријаве за конкурс, са осталом припадајућом документацијом, подносе се закључно са 9. септембром 2024. године и то на адресу Друштва за сертификацију система менаџмента “Панцерт” доо Нови Сад, које формално спроводи конкурс.

Извор: https://www.ekapija.com/news/4775969/novi-konkurs-za-sertifikaciju-i-standardizaciju-proizvodjaca-jakih-alkoholnih-pica-u-vojvodini

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.