Реч стручњака: Како до бољих приноса кромпира?

Кромпир (Solanum tuberosum L.) је најзначајнија биљна врста из породице Solanaceae, рода Solanum. Због свог значаја у исхрани људи и домаћих животиња током цијеле године, као и у индустрији, заузима…

Може ли се успех у производњи поврћа поновити више пута?

Произвођачи парадајза ову годину завршавају у задовољавајућем плусу, будући да је тржишна цена била добра и то, чему се повртари највише чуде, већ другу годину заредом. рема речима Дејана Годошева…

Бака Милана је некад возила камион сад узгаја бундеве

На Зрењанинском путу бб у Ченти, убрзо након што се пређе мост преко Караша из правца Београда ка Зрењанину, с десне стране вас дочекује несвакидашњи, али заправо веома аутентичан призор…

Да ли сте чули за пецкану љуту бабурицу?

Зимница је један од најстаријих начина конзервисања хране који омогућава да се хранљива својства сезонских намирница сачувају за употребу и након што прође време бербе. А зимнице нема без корнишона…

Чувардићева чувена паприка – продаја са кућног прага

Јања и Фрања Чувардић са фарме Ненадић код Сомбора пре 30 година увели су и производњу паприке у пољопривредну производњу. Двадесетак година продавали су род са њиве Витаминки из Хоргоша…

Почело је бројање пара код повртара, ко је више а ко мање зарадио?

Повртари које је промашила олуја и ине непогоде и који су радили како струка заповеда ове године имају разлога да трљају руке, јер су углавном на пољим или у баштама…

Зашто се гасе вертикалне фарме, где су грешке

Стручњаци верују да је будућност пољопривреде у вертикалном узгоју. Међутим, многи произвођачи се срећу са бројним проблемима који често доводе до затварања фарми. У последње време широм САД и Европе…

Када је најбоље посадити бели лук и шта је важно за успех у производњи

Бели лук је култура која се неоправдано све мање гаји у нашој земљи. Последњих двадесетак година Кина је преузела примат највећег светског произвођача као и извозника белог лука.Врло конкурентном ценом…

Љубичасти кромпир личи на цвеклу, укуснији и здравији од обичног

Љубичасти кромпир није обичан бели кромпир са другачијом бојом коре, већ поврће чије месо има ову необичну боју, па по изгледу али не и укусу подсећа на цвеклу. Јела од…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.