Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић обишао је данас потпуно реконструисану пијацу „Стари Меркатор” у оквиру које је изграђена гаража са 50 паркинг-места и коју ће од сутра моћи да користе посетиоци.

– Веома сам изненађен и уједно срећан како ово све сада изгледа. Задржан је стари дух за који становници Новог Београда јако добро знају колико је важан. Све је урађено по светским стандардима, улаз, млечни део, тезге, све изгледа као у најмодернијим и најуређенијим европским градовима. На све то важан је и овај паркинг који ће олакшати куповину посетиоцима пијаце – рекао је Шапић.

Укупна вредност ове инвестиције, која подразумева реновирање пијаце и простора испред пијаце, као и изградњу нових паркинг-места, износи 263 милиона динара.

Шапић је нагласио да председник општине Нови Београд Бојан Бован може да се похвали да ће његовом заслугом, као и заслугом Града Београда бити отворен највећи број паркинг-места икада у овој београдској општини.

– Ако узмемо у обзир Булевар Зорана Ђинђића, где смо отворили нова паркинг-места, затим све паркинге на Бежанијској коси, па више од 500 паркинг-места у блоковима 61, 62, 63 и 64, те овај паркинг, толико паркинг-места на Новом Београду није отворено у последњих десет година – навео је Шапић.

Говорећи о изградњи и реконструкцији градских пијаца, он је подсетио да је пијаца у Борчи потпуно ревитализована.

– Поред тога, радимо пијаце у Обреновцу и Лазаревцу. Недавно је расписана јавна набавка за пројектовање пијаце „Бајлони”, а очекујемо да извођење радова на врачарској пијаци почне у току ове године. Такође, „Београдски бувљак”, који се сада налази на Миљаковцу, изгледа потпуно у складу са свим европским стандардима – рекао је председник Привременог органа, који је нагласио да сређивање београдских пијаца и њихов европски изглед само злонамерни неће да примете.
Шапић је похвалио руководство „Београдских пијаца” којe je спровелo ове реконструкције и рекао да очекује успешан завршетак радова у Обреновцу и Лазаревцу.

– Пијаце су саставно место наше културе и оне су сада у потпуном новом руху, по новим стандардима. Обећавам да ћемо наставити да уређујемо места која су посећена и важна попут пијаца. Људи и поред великих тржних центара воле да оду на пијацу и не смемо да дозволимо да нам се оне угасе. Желимо свим београдским пијацама да дамо нови сјај, а да истовремено задржимо њихову традиционалну улогу у друштву – закључио је председник Привременог органа.

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.