Платформа Мали произвођачи хране у Србији покренула је бесплатну Академију, која кроз серију едукативних видеа, на једном месту, кратко и сажето представља како се покреће мала производња хране у складу са законима и прописима Републике Србије.

Академија је настала као резултат потребе за лакшим тумачењем и разумевањем регулатива које уређују процес регистрације малих произвођача хране, као и ради подршке приликом пласмана, рекламирања производа и доласка до нових купаца, након што је производња успешно покренута.

У првој фази Академија кроз седам већ доступних видеа представља шта је све потребно за покретање малог пословања у оквиру шест кључних категорија прехрамбених производа, и то на тему производње и прераде воћа и поврћа, млека и млечних производа, јаја, меда, меса, тестенине и пекарских производа.

Наредних 8 видеа, који се очекују у мају ове године, обрадиће се теме маркетинга и продаје, декларисања хране, хигијене и безбедности хране, органске производње, субвенција за мале произвођаче, као и водич за придруживање највећој платформи домаћих произвођача хране.

 

Академија малих произвођача настала је у сарадњи са пројектом Велика мала привреда који финансира УСАИД, како би будућим произвођачима олакшала прве кораке на путу покретања сопствене производње хране и да им на једном месту буду доступне све информације потребне да започну, формализују и развију своју производњу.

 

Мали произвођачи хране у Србији је платформа која прикупља информације о произвођачима хране и омогућава им оглашавање, пласман и продају производа у већим градовима у Србији. Купци на платформи имају прилику да дођу до квалитетнијих намирница, као и да своје утиске о произвођачима пренесу и другима. На Мале произвођаче се већ сада могу регистровати постојећи произвођачи хране који желе да своје производе пласирају бази од преко 150.000 купаца и љубитеља домаће хране.

За сва додатна питања, у вези Академије и чланства у удружењу, можете се јавити на контакт телефон удружења 0611136076 или писати на мејл kontakt@maliproizvodjaci.rs 

Извор: Агробизнис магазин

ФОТО: Мали произвођачи хране у Србији

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.