Економичан, ефикасан и еколошки прихватљив Case IH Quadrac 715, најснажнији трактор на свету, омогућава оператеру да уради више са једном машином. Водећи по снази међу тракторима Case IH, модел са 778КС/572 КW Quadtrac 715 AFS Connect, сада произвођача Case IH свртава као произвођача најснажнијег трактора на ком су између осталог примењени сви до сада доказани и проверени принципи кроз скоро три деценије постојања модела Quadrac i Steiger, као и претходно представљеним серијама 525-625 Quadrac AFS Connect i 472-525 Steiger AFS Connect. Недавно у околини Беча, на једном од највећих аустријских имања BVW Fuchsenbigl, на конференцији Farming REDпредстављене су претпремијерно уочи сајма Agritechnica 2023 који ће бити одржан у Хановеру, и иновације компаније Case IH. Том приликом имали смо не само прилику да видимо тренутно најснажнији трактор на свету, већ и посебну част да га провозамо и осетимо његову снагу.

Принцип који стоји иза развоја Quadrac 715 није само више снаге, рекао је Franc Jozef Silberпродукт менаџер за тракторе високе снаге и тракторе с погоном на сва четири точка. -Наш циљ је био да креирамо машину која је одговор на захтеве највећих имања у региону , рад прикључнх машина на идеалној брзини, чак и у тешким радним условима, чинећи најкраћи метеоролошки прозор, што такође значи одлична ефикасност и минимални саобраћај по парцели.

Пуна снага на четири гусенице

Доступан само у формату са гусеницама Quadrac, нови 715 зглобни трактор је погоњен са првим у индустрији мотором FPT Cursos 16L TST. Запремина овог мотора је 23% већа него у мотору који се уграђује у Qуадрац 645 односно Cursor 13L TST, а овај мотор запремине 16 л достиже пик снаге од невораватних 778 КС на 1.900 о/мин и 3.225 Нм највећи обртни момент на ниских 1.400 о/мин. Висок обртни момент је обезбеђен захваљујући систему двоструког интеркулер турбопуњача који гарантује брз одговор на оптерећење у тешким условима. Заустављање за пуњене резервоара је смањено интеграцијом широког резервоара на задњем раму, који „држи“ укупно 1.968 литара дизел горива, 11% више него на моделу Quadrac 645.

Снаге мотора на последњем Case IH се преносиPowerDrive PowerShift трансмисијомса Аутоматским системом за управљање снагом АПМ. Представљање последње пласираног модела Quadrac AFS Connect карактерише надоградња есецијалних компоненти у односу на раније моделе.

Нове гусенице за већи трансфер снаге

Нове снажне јединице гусеница су значајно различите у односу на оне на другим Quadrac моделима. Гусенице су 305 мм дуже што обезбеђује већу контактну површину, повећавајући трансфер снаге. Пречник погонског точка је 1.008 мм, у односу на 910 мм, а како би трактор „издржао“ већи обртни момент и обезбедио се дужи животни век гусенице веза с точком је сада у пет тачака, а не у четири као што је било раније.

Гледајући споља, нови Quadrac 715 се у односу на друге моделе серије издваја и по новом дизајну хаубе. Хауба која се може подићи за 31% више обезбеђује унпређени приступ за сервисирање, а отвара се и затвара преко електичног актуатора, активацијом на прекидачу лоцираном у близини мердевина за улаз у кабину које се могу заротирати под одређеним углом. Кабину карактерише и нови дизајн светала, са новм ЛЕД кружним светлима као и радним светлима која обезбеђују осветљење 25.420 лумена што је за 11% више снаге осветљења. Ово је комплементирало нову кабину са монтираним радним светилима која су доступна у три пакета, а топ пакет испоручује додатних 45.600 лумена који покрива 360 степени окружења светлом.

Једноставно управљања и највећим прикључним машинама

Категорија 5 потезнице задовољава нови капацитет управљања прикључним машинама, са опционим каћењем у три тачке категорије 4. Захваљујући снажној хидраулици трактор на полугама подиже 10.092 кг. Доступно је до осам пари даљинских хидрауличних вентила које опслужује пумпа протока 216 л/мин, или опционо доступна пумпом која има проток од чак 428 л/мин са СмартТорqуе хидрауличном пумпом са двоструким протоком. Искуство у вожњи је било заиста посебно, а више о томе као и о другим детаљима трактора, на првом месту комфора сазнајте више у вашем Пољопривреднику 2779, који је изашао 22. септембра.

Марија Антанасковић

Извор: https://www.poljoprivrednik.net/poljoprivreda/poljoprivredna-tehnika/7241-predstavljamo-najsnazniji-traktor-na-svetu-case-ih-quadrac-715

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.