Тринаестогодишњи Милош Јеличић из Босанског Петровца комплетан посао једног сеоског домаћинства преузео је на себе након што му је отац преминуо прије шест година.

“Први пут сам сјео у трактор са четири године. Почело ме занимати и обрада земљишта. Научио ме тата, а онда течо и тако сад он и ја обрађујемо велике површине. Са два трактора има и течо и ја и олакшамо себи посао. Све стижем научио ме тако да сам се више навикао. Није тешко“, каже тринаестогодишњи Милош Јеличић.

Милош је и врлодобар ђак. Послије школе, прича, нема одмора, јер посао не смије да чека.

“Ово је као што видите моја стока и око овога се скупља сијено током половине године и бринем се о томе. Продајем млијеко и сир и помажу ми да зарађујем и све то.’ Живот на селу није тежак као што многи причају“, каже Милош.

Милошева мајка Сњежана каже да има троје дјеце али истиче да јој је Милош десна рука. Од малих ногу учио је да ради све прича Милошева мајка.

”Није му ништа тешко. Све ради помаже и ја бих поручила и осталој дјеци да буду као мој Милош“, каже Милошева мајка Сњежана Јеличић.

И Милош заиста може да буде примјер својим вршњацима, али и онима који су доста старији од њега. Не машта о скупоцјеним стварима, већ само о томе да све код куће буде како треба.

Извор: https://www.atvbl.rs/vijesti/drustvo/milos-13-glava-domacinstva-od-cetvrte-godine-vozi-traktor-poslije-skole-nema-odmora-26-4-2024

ФОТО: Printscreen Facebook АТВ БЛ

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.