У сусрет1. јуну, Међународном дану реке Саве, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александар Мартиновић присуствовао је данас традиционалној акцији чишћења реке под називом „Нека река Сава буде плава“. Акција се одржава на приобаљу Саве у новобеоградском блоку 45 и у близини Моста на Ади.

„Сава извире у Словенији, својим током кроз Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, односно кроз Републику Српску, и Србију повезује четири државе и три главна града – Љубљану, Загреб и Београд. Сава је бисер природе који морамо заједничким трудом и пажњом да очувамо, а за државу Србију Сава представља много више од реке, представља мост сарадње, мост који спаја наше државе и народе који живе дуж њеног тока“, истакао је министар Мартиновић.

Нагласивши да Република Србија улаже велике напоре и значајна средства у очување биодиверзитета и екосистема Саве, те њеног биљног и животињског света, Мартиновић је уазао и на значајан допринос ЈВП „Србијаводе“, као и важност редовног одржавања приобаља.

Министар је изразио захвалност најмлађима који су се одазвали акцијии симболично плаве балоне пустили у небо, и том приликом поручио да је задатак свих нас очување река, како бисмо их нашој деци оставили што чистије и што уређеније.

„Данашњом акцијом одржавамо континуитет и настављамо да показујемо да смо спремни да преузмемо одговорност за наше природно благо. Од изузетне важности је редовно чишћење приобаља којим се, осим комуналног отпада, уклања шибље и вегетација, а који представљају препреку природном току реке“, закључио је министар.

Акцији „Нека река Сава буде плава“ присуствовали су и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и директор ЈВП „Србијаводе“ Горан Пузовић.

Министарствопољопривреде, шумарства и водопривреде

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.