Највећи светски сајам пољопривредних машина – AGRITEHNICA – враћа се у Немачку ове недеље. Одржавајући се први пут од пандемије „Ковид-а“, хиљаде посетилаца ће током целе недеље похрлити у немачки град Хановер на Agritechnic-у. Сајам пружа произвођачима прилику да дебитују са производима на глобалном тржишту. Доносимо вам преглед већ објављених добитника награда, са више покривености издања производа Agritechnica  након догађаја.

Златна медаља за комбајн – губитак семена скоро па нула

Много жељена златна медаља додељена је компанији New Holland за свој свеукупни концепт комбајна ЦР са двоструким аксијалним ротором, који је  представљен на сајму. Дизајнирање нових комбинација са повећаним перформансама је тешко с обзиром на ограничења величине и тежине, али компанија каже да ова нова мења игру. Будући да је 95 одсто нова, потпуно аутоматизована и покретана великим ФПТ мотором, New Holland каже да ће нова серија смањити губитак зрна на скоро нулу. Основни елемент новог комбајна ЦР је погонска технологија са мотором који је постављен уздужно у складу са углом нагиба ротора. Централно лоциран мењач са подељеном снагом користи се за погон ротора и жетвених хедера са усисним ланцем у правој линији или преко осовине пропелера.

Леви ротор служи као контра вратило за доводни бубањ, а вратило пропелера се налази на десној страни шасије изнад нивоа кућишта ротора. Као резултат имамо то да нема погона који се налазе између шасије и погонског механизма са обе стране комбајна,а то нам омогућава да се ширина шасије значајно повећа. Добијени простор је искоришћен за проширење канала за вршидбу и самим тим за повећање инсталиране техничке снаге комбајна.

Да би се елиминисала било каква блокада, софтверски контролисан аутоматски систем не само да изводи уобичајене покрете напред-назад како би отклонио блокаду, већ и окреће затезач каиша на одговарајућу страну затезања каиша бубња за пуњење, што ствара посебно прецизан пренос ротационог кретања.

 

 

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.