Чувена Кобасицијада из Турије, гастрономски догађај који је обележио војвођанску традицију, поново ће гостовати у Београду. У суботу, 11. јануара, на пијаци „Земун“ од 9 до 13 часова, посетиоци ће имати прилику да пробају и купе најпознатије туријске кобасице, свеже и сушене, које носе престижну ознаку „Најбоље из Војводине“.
Овај догађај, који већ деценијама промовише традиционалне специјалитете, привлачи љубитеље добре хране из свих крајева света. Поред кобасица, посетиоци ће моћи да уживају у богатој понуди пољопривредних производа и других делиција које нуди пијаца „Земун“.
За све оне који не могу присуствовати овом догађају, нова прилика за уживање у туријским кобасицама биће на пијаци „Ђерам“ у суботу, 25. јануара, у истом термину.
Захваљујући сарадњи са ЈКП „Београдске пијаце“, овај гастрономски празник, који се као међународни фестивал одржава сваке године у Турији код Србобрана, традиционално се представља и у Београду.
Улаз је слободан, а добродошли су сви који желе да осете дух војвођанске гастрономије и уживају у специјалитетима које чине Турију светски познатом.