Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду расписао је конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака у АП Војводини у 2024. години.

Циљ конкурса је повећање обрадивих површина под опремом и системима за наводњавање у Аутономној покрајини Војводини, као и заштита земљишта од мраза и корова, уз побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака.

Средства су бесповратна, а одобраваће се за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање, опремање бунара, набавку пумпи и агрегата за наводњавање, набавку система за наводњавање вештачком кишом, субиригацију, набавку материјала за покривање повртарских и воћарско – виноградарских култура и цвећа у циљу заштите од мраза и корова – агротекстили, агрил, малч фолије и друго.

За реализацију активности предвиђено је укупно 370.000.000,00 динара. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 7.000.000,00 динара односно 7.700.000,00 динара. Минималан износ за који се може конкурисати је 21.000,00 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност прихватљивих трошкова инвестиције једнака 35.000,00 динара, или већа од тог износа. Приликом обрачуна, узима се вредност инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ).

Средства ће се додељивати у износу до 60 одсто прихватљивих трошкова инвестиције, односно 70 одсто од укупних прихватљивих трошкова у случају да је носилац газдинства жена, лице млађе од 40 година, задруга или да је у питању подручје са отежаним условима рада у пољопривреди.

Конкурс је отворен до 24. маја 2024. године, а комплетан текст јавног позива, као и која документација вам је неопходна можете видети на следећем линку: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-sufinansiranje-nabavke-opreme-i-sistema-za-navodnjavanje-i-opreme-za-poboljsanje-vodnog-vazdusnog-i-toplotnog-rezima-biljaka-u-ap-vojvodini-u-2024-godini/

Извор: https://www.agrotv.net/ap-vojvodina-sufinansira-nabavku-opreme-i-sistema-za-navodnjavanje/

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.