во укусно, освјежавајуће поврће омиљени је дио сваке љетње салате, често се купује, али у посљедење вријеме често није укуса каквог смо навикли да парадајз треба да буде.

Домаћа варијанта и лично узгајање делују као примамљива опција, али нема свако услова да гаји поврће. Међутим, свако има услове да одгаји чери парадајз! Ова биљка је захвална за гајење у кућним условима, прије свега јер му није потребна башта, већ га можете узгојити у саксијама на балкону.

Све што треба да урадите јесте да је дан чери парадајз пресијечете на пола и ставите у саксију са земљом. Плод прекријте танким слојем земље, ставите на топло, осунчано мјесто и редовно заливајте.

Ускоро ће избити први, њежни зелени изданци, а након неколико неђеља, моћи ћете да уживате у првим сочним плодовима, преноси Лепа и Срећна.

Ако волите да се бавите биљкама и одгајате их “испочетка”, можете купити сјеме чери парадајза у пољопривредној апотеци и посијати га у мале саксије. Када порасту, најбоље расаде пребаците у појединачне саксије, поставите на топло и осунчано мјесто и редовно заливајте.

За сваку саксију набавите штапић или мини мердевине које ће служити као потпора за правилан раст вашег чери парадајза.

Поред чери парадајза у саксијама можете гаји још три врсте поврћа, а ево и ако.

Илустрација: Поред черија на тераси можете гајити салату, љуте папричице и слатки грашак

Зелена салата
Јефтина је, а лако успијева и на сунцу и у хладовини, а што је најбоље, расте веома брзо.

Љуте папричице
Вјеровали или не, ништа лакше него одгајити љуте папричице у саксији! Потребно им је мало више времена да порасту и даљу плод, али једном кад вам успију, имаћете неограничене залихе љутих паприка.

Грашак шећерац
Још једно изузетно захвално поврће за гајење у саксијама, с тиме да је неооходно да им у саксију ставите и потпорне мердевине или нешто слично, како би могло да се пење, расте и развија се правилно.

Извор: https://srpskainfo.com/metod-koji-uspijeva-svakome-odgajite-ceri-paradajz-na-terasi-treba-vam-samo-jedna-saksija/

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.