Како се заштити од амброзије: Штетан коров за људе и животиње

Последњих година амброзија (лат. Ambrosia artemisiofolia) је избила у врх најопаснијих коровских биљака која прави проблеме људима који су склони алергијама, али и пољопривредницима. Веровали или не, уочено је да…

Краљица јесени од које се прави чувена ракија али и сир

Дуња (лат. Cydonia oblonga) је воће из породице ружа. Њено ботаничко име потиче од грчког града Кyдониа (данас Ханија) на северозападу острва Крита. Легенда каже да су у античкој Грчкој…

Од чега зависи боја меда и да ли има везе са квалитетом

Мед је најважнији пчелињи производ за човека чија су хранљива и лековита својства позната већ хиљадама година. Настаје од нектара које пчеле скупљају са цветова, прерађују и смешају у ћелије…

Истина или мит: Што тамније жуманце квалитетније јаје или ипак не

Кокошија јаја могу имати различиту величину и боју жуманца. Боја варира од светло жуте до тамније готово наранџасте нијансе. Верује се да боја жуманца говори о квалитету јаја и што…

РУЖА ЈЕ ВИШЕ ОД ЛЕПОГ ЦВЕТА – Чај од руже се користи већ хиљадама година

Ружа је краљица цвећа која осваја својом јединственом, софистицираном лепотом и слатким заводљивим мирисом. Према пронађеним фосилним остацима верује се да је ружа најстарије цвеће које човек почео да гаји.…

Тамјан од здравља душе до телесног здравља

Тамјан је смола која се добија из дрвета тамјановца (Boswellia spp), које је карактеристично за подручја Африке, Блиског истока и Индије. Ова смола се традиционално користи у различитим културама и…

Бруцелоза – Опасна зараза за животиње која се преноси и на људе

Овца (лат. Ovis aries), је домаћа је животиња која спада у рогате преживаре, папкаре и једна је од првих животиња коју је човек припитомио. Верује се да је настала доместификацијом…

Close

Cart

Нема производа у корпи.