Шта је здравије кељ или спанаћ?
Кељ и спанаћ су слични по изгледу, укусу и нутритивном саставу, али ове две зелене врсте поврћа нису идентичне. Дакле, шта је са кељом у односу на спанаћ? Коме више…
Кељ и спанаћ су слични по изгледу, укусу и нутритивном саставу, али ове две зелене врсте поврћа нису идентичне. Дакле, шта је са кељом у односу на спанаћ? Коме више…
После клања животиња потребно је одредити да ли њихово месо и унутрашњи јестиви органи потичу од здравих или болесних животиња. Ако потичу од болесних животиња, могу изазвати тровања људи. Њихова…
Једно од најчешћих питања током празника било је како пити вино, а да сутрадан не патимо од главобоље. Научници су се дуго бавили узроцима овог проблема, а најновија истраживања коначно…
“Јабуке су најздравије воће”, писао је Васа Пелагић, који их је веома ценио и препоручивао. Један од најзначајнијих и најутицајнијих српских писаца, просветитеља, свештеника и народних учитеља 19. века, Васа…
КИКИНЂАНИН Норберт Буш (22) другачији је од свих повртара на северу Баната. Он не гледа у небо какво ће време бити и не боји се да ће поврће које узгаја…
Месо патке је изузетно цењено у свету и некада се сматрало деликатесом и „храном богова“. Љубитељи доброг залогаја тврде да је пачетина врхунски гастрономски доживљај, посебно уз чашу квалитетног вина.…
Купус је једна од најздаравијих намирница коју треба редовно јести. Током зиме нутриционисти посебно препоручују кисели купус који има бројне благодети за организам. Сам процес ферментације купуса ствара корисне бактерије,…
Дивљи лан (Linum catharticum) је биљка која се узгаја због својих влакана, семена и уља. Познат је по својим бројним здравственим и индустријским предностима, а узгој дивљег лана постаје све…
Чили паприке, пореклом из Централне и Јужне Америке, нису само зачин, већ и извор многих здравствених користи. Иако су ботанички воће, у кулинарству се третирају као поврће. Богате су фенолним…
Потрошња крављег млека у Америци је драстично опала последњих година, пошто су потрошачи гравитирали ка биљном млеку из здравствених разлога – нетолеранције на млечне производе све већег броја људи, али…