Разлике у изгледу меса здравих и болесних животиња

После клања животиња потребно је одредити да ли њихово месо и унутрашњи јестиви органи потичу од здравих или болесних животиња. Ако потичу од болесних животиња, могу изазвати тровања људи. Њихова…

Чувени Васа Пелагић је само за једно воће говорио да је најздравије

“Јабуке су најздравије воће”, писао је Васа Пелагић, који их је веома ценио и препоручивао. Један од најзначајнијих и најутицајнијих српских писаца, просветитеља, свештеника и народних учитеља 19. века, Васа…

Пачетина – изузетно здраво месо које ретко једемо

Месо патке је изузетно цењено у свету и некада се сматрало деликатесом и „храном богова“. Љубитељи доброг залогаја тврде да је пачетина врхунски гастрономски доживљај, посебно уз чашу квалитетног вина.…

9 разлога зашто треба јести кисели купус три пута недељно

Купус је једна од најздаравијих намирница коју треба редовно јести. Током зиме нутриционисти посебно препоручују кисели купус који има бројне благодети за организам. Сам процес ферментације купуса ствара корисне бактерије,…

Дивљи лан – моћна биљка која може да се узгаја

Дивљи лан (Linum catharticum) је биљка која се узгаја због својих влакана, семена и уља. Познат је по својим бројним здравственим и индустријским предностима, а узгој дивљег лана постаје све…

Од њихове љутине гори у устима, али су моћне за здравље

Чили паприке, пореклом из Централне и Јужне Америке, нису само зачин, већ и извор многих здравствених користи. Иако су ботанички воће, у кулинарству се третирају као поврће. Богате су фенолним…

Ништа без краве – биљна млека су ултра-прерађена храна

Потрошња крављег млека у Америци је драстично опала последњих година, пошто су потрошачи гравитирали ка биљном млеку из здравствених разлога – нетолеранције на млечне производе све већег броја људи, али…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.