Менаџер за односе с јавношћу Инфостуда Милош Турински изјавио је да сезонски послови могу да буду добар извор зараде, посебно за младе, и да у Србији, већ од априла због одласка многих угоститељских радника на Јадранско приморје постоји велика потражња у овом сектору.

Сезона траје отприлике од априла па све до октобра. Када је реч о заради, оне се преко омладинске задруге крећу од 300 динара по сату па навише.

У угоститељству су дневнице за конобаре од 2.000, 2.500 па и до 3.000 динара, с тим што то може да буде и дуплирано уз бакшиш, рекао је Турински за Танјуг. На приморју у угоститељству се углавном траже радници из млађе старосне групе, додаје Турински, најчешће они са искуством и да су зараде највеће у Словенији.

„У Словенији као конобар можете да зарадите чисто 1.500 евра, кувари и до 3.000 евра. Добра ствар је што им послодавци најчешће обезбеђују смештај и храну. Самим тим је ова зарада и чиста, тако да могу да донесу заиста леп новац кући”, рекао је Турински. Ту су и пољопривредни послови, додаје Турински, где су, зависно од воћа које се бере, услова које пружа послодавац као што су смештај, храна и превоз од 2.500 до 6.000 динара.

„Грађевински послови, такође, спадају у сезонске послове.Свакако као и у угоститељству, посла има целе године, али овај период лепог времена доноси са собом више радова. Тако да, осим у угоститељству, и у грађевини недостаје пуно радника”, рекао је Турински. Продавци сладоледа за сат времена могу да зараде од 300 динара до 400 или 500 динара, објаснио је Турински, и углавном раде преко омладинске задруге. „Тај посао можда изгледа лако, али треба имати на уму да је то осам сати на отвореном под одређеним временским условима, на отвореном сунцу. Ти послови су најчешће намењени младима, али можете да видите да то већином раде старији људи”, рекао је Турински.

Тагови: сезонски послови конобар надница

Извор: Dnevnik.rs

 

 

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.