Данашњи састанак министра пољопривреде, шумарства и водопривреде др Александра Мартиновића и представника седам пољопривредних удружења започет је позивом министра упућеног саговорницима да узму учешће у јавном слушању које ће Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду Народне скупштине Републике Србије ускоро организовати на тему реконфигурације подстицаја из буџета Републике Србије, јер је, како је министар навео, то добар и конструктиван пут да се нађе адекватан начин за испуњење захтева које су изнели.

Мартиновић је још једном подвукао да јавно слушање претходи ребалансу буџета Републике Србије за 2024. годину, те да би било корисно да у њему учествује што већи број пољопривредних произвођача, како би, кроз међусобну сарадњу и разговор, заједно уредили аграрни буџет, тако да сви буду задовољни. Додао је да Министарство пољопривреде има добру вољу да изађе у сусрет свим произвођачима, да има конкретне идеје за унапређење српске пољопривреде, те да је план да се у будућности прате одређени циклуси у производњи и реализација аграрног буџета, а да се јавна слушања организују два пута годишње, са циљем да се нађу најбоља могућа решења за све пољопривреднике.

Министар је истакао да су произвођачи и држава на истој страни, на страни пољопривреде, те подсетио саговорнике да им Министарство пољопривреде стоји на располагању за разговор, али, према његовим речима, да би се дошло до системских решења, неопходно је да се спроведу све законске процедуре и да постоји обострано разумевање и воља за дијалогом.

Данашњем састанку су испред Удружења пољопривредника Стиг Пожаревац присуствовали Недељко Савић и Иван Миљојковић, у име Удружења произвођача млека Наше млеко Дејан Трајковић и Милан Пајић, из Удружења произвођача млека Шумадије и Поморавља Иван Павловић и Ђорђе Стефановић, испред Удружења Спас и опстанак сточара Западне Србије Златко Кокановић и Драган Филиповић, у име Удружења Сложни Пидиканци Јован Јованов, док су из Удружења пољопривредника Северни Банат – Кикинда присутни били Радомир Крнић и Мирко Мишкељин. Испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, присутни су били државна секретарка Ливија Павићевић, помоћници министра пољопривреде Ненад Катанић и Милица Неђић, директори Управе за ветерине и Управе за аграрна плаћања Живко Матијевић и Слободан Николовски, као и помоћник министра финансија Дарко Комненић.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде

Фото: Ива Петровић/МПШВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.