НОВИ САД: Током ове недеље преко Продуктне берзе прометовано је 2.972 тона робе, 27,94 одсто више него претходне, а финансијски промет износио је 59,42 милиона динара, наводи се у берзанском извештају.
Цене свих примарних пољопривредних производа су биле у паду а највише се трговало кукурузом. Овом житарицом се трговало у ценовном распону од 15,50 до 16,00 динара по килограму без ПДВ-а, у зависности од анализе на афлатоксин, а у односу на претходну седмицу цена кукуруза је пала за 1,49 одсто. И на тржишту пшенице тражња је била нешто већа од понуде, пшеницом се трговало у ценовном опсегу од 17,50 до 18,50 динара по килограму.

Цена пшенице била је нижа за 0,99 одсто у односу на претходну недељу а пшеница је у укупном промету учествовала са 34 одсто. На тржишту соје није било већих активности, тражња је била слаба, цена нижа него недељу дана раније и није било закључења робно-берзанских уговора.

Када је реч о минералним ђубривима, закључени су берзански уговор за уреу по цени од 48,78 динара по килограму без ПДВ-а, као и за АН генезис, по цени од 38,31 динар по килограму без ПДВ-а. Од осталих роба, нуђено је сточно брашно по цени од 12,50 динара по килограму без ПДВ-а, али купци нису одговорили на ову понуду.

Извор: ДНЕВНИК

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.