ЗРЕЊАНИН: Лаванда је велики изазов, али ја сам га савладала, вели Зора Ђурић, коју многи Зрењанинци, али не само они, знају као произвођача врхунских домаћих производа као што су џемови, слатко и сокови од воћа и зачинског биља.

Нови производ у Зориној палети је сируп од лаванде. Ову предивну биљку Зора посебном методом термички обради и претвори у сируп, који је са минералном или негазираном водом и лимуном право освежење за летње дане.

– Требало ми је годину дана да савладам све изазове, али сам успела. Прво, требало је пронаћи најбољу врсту лаванде, а онда овладати техником кувања. Кување се мора обавити са великом прецизношћу, тачно у минут, ни минут раније ни минут касније, како би се добио сируп какав сам замислила – прича Зора Ђурић.

Своје производе она излаже на сајмовима и базарима, а све чешће наруџбине долазе онлајн
За добробити лаванде углавном се зна, али наша саговорница додаје да она купцима не говори о лековитостима, јер сматра да свако за себе мора да доноси одлуке које се тичу његовог тела и духа.

– Сируп од лаванде препоручујем за уживање. А уз то сигурно иду добробити. Од лаванде се, узгред, може направити предиван ледени чај, колачи или сладолед. То је једна захвална биљка – наглашава Зора.

У сирупу нема ништа вештачко

– Трудим се да своје производе правим тако да буду што је могуће природнији. Многи очекују да сируп буде љубичаст као лаванда. Мој није, јер приликом термичке обраде та боја се изгуби. А не желим да додајем ништа вештачко. Само замолим потенцијалне купце да пробају. Кад пробају, освојени су заувек – наглашава Зора Ђурић.

Када виде сируп од лаванде, купци су мало неповерљиви.

– Везују лаванду за козметику. Али, лако их убедим да пробају, а онда уживам када им се лице развуче у осмех. Верујте да се сада више тражи сируп од лаванде него онај од нане или зове – прича Зора.

Своје производе она излаже на сајмовима и базарима, а све чешће наруџбине долазе онлајн.

Текст: Ж. Балабан

Извор: https://www.dnevnik.rs/vojvodina/zora-duric-poznata-po-vrhunskim-domacim-proizvodima-sirup-od-lavande-novo-letne-osvezene

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.