ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА – УПОЗНАЈТЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ ОД КОЈИХ НАБАВЉАТЕ ОРГАНСКУ ХРАНУ –ПОДРЖИТЕ ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ У СРБИЈИ

Национално удружење за развој органске производње Сербиа органика позива све заинтересоване да бесплатно посете сертификована органска газдинства Јовановић и Чоловић у Барајеву, у суботу 30. септембра  2023. године. Полазак је у 10.00 сати са паркинга у Булевару кнеза Александра Kарађорђевића  https://maps.app.goo.gl/7whjydupBGFLHezP7

Oбезбеђен је бесплатан аутобуски превоз, a број места је ограничен.

Рок за пријаву је 27. септембар 2023. године, на имејл: office@serbiaorganica.org

Овај догађај је подржан од стране Државног секретаријата за економске послове Швајцарске (SECO), која је део пројекта „Кроз трговину органским производима до развoja у источној Европи” (OT4D), а који спроводи Међународна асоцијација за органску пољопривреду (IFOAM – Organics International) у сарадњи са конзорцијумом Helvetas FiBL и Сербиа Органиком као локалним партнером.

                               ПРОГРАМ

Субота, 30.9.2023.

10.00

Полазак аутобусом са паркинга

у Булевару кнеза Александра Kарађорђевића

10.45 – 13.30

ОБИЛАЗАК ОРГАНСКОГ ГАЗДИНСТВА ЧОЛОВИЋ

🌾 Органско имање Чоловић налази се у селу Лисовић у Брајеву. Породица је из градске средине   се на брдским обронцима села бави на 6,5ха бави углавном производњом јабука и то старих сорти (Будимка, Kожара, Шуматовка, Kолачара). Од осталог воћа гаје: Облачинску вишњу, крушке: Kалуђерка, Kараманка, Водењача, кајсије: Буда, Заклопачка ружа, шљиве: Чачанска родна и Чачанска лепотица и трешње Ђурђевка. Поред тога, на имању гаје и поврће и житарице.

 

14.00 – 17.00

ОБИЛАЗАК ОРГАНСКОГ ГАЗДИНСТВА ЈОВАНОВИЋ

🌾 Органско имање Јовановић из Старе Липовице код Барајева наставило је традицију својих предака и ослањајући се на стара знања на преко 2ха имања баве се узгајањем поврћа, воћа и животиња по органским принципима. Гаје старе сорте јабука, крушака, шљива, многе врсте поврћа, а у исхрани оваца, зечева, кокошака и свиња користе житарице које сами узгајају.

17.00

Полазак за Београд

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.