На планини Јавор родило грожђе, људи не верују долазе да виде

Сурови висови планине Јавор од давнина су познати по томе што на њима рађају квалитетан кромпир и хељда који могу да опстану на том неприступачном терену. О неком егзотичном воћу…

Прокупац се вратио у топлички крај

Сачувани писани трагови о сорти грожђа прокупац датирају још из 1395. године, где се у повељи кнегиње Милице помиње Прокупље, тадашњи град Светог Прокопија, богат виноградима. Да се не заборави…

Смедеревка отпорна на сушу, а тек какво је вино

“Шумадија сунцем окупана”, идеална за гајење винове лозе, српска је Француска у малом, а поносно Смедерево се с разлогом назива “српским Бордоом”. Трагом аутохтоне сорте лозе смедеревке, екипу Еуронењс Србија…

Мањи принос грожђа, а квалитет одличан – какво ће тек бити вино

Берба грожђа је ове године почела најраније у посљедњих десет година, јер су високе температуре током љетних мјесеци утицале да дође до бржег сазријевања. Радован Вукоје, власник Винарије “Вукоје” из…

Шардоне: Скривени драгуљ Швајцарске

У срцу швајцарског региона Vaud, недалеко од Vevey-а, лежи сликовито место Шардоне (Chardonnay). Ово мало насеље, смештено на обронцима Јуре, представља праву оазу природне лепоте и културног богатства. Шардоне, са…

У срцу Београда лоза стара 100 година – још рађа одлично грожђе

Мало ко очекује мали виноград у центру града. А постоји, и то иза зидина Завода за проучавање културног развитка у Београду.Нема приче о Дорћолу која није испричана – дорћолска парфимерија,…

Винарија “Звонко Богдан” – тајна вина са песка и укус који се памти (ФОТО)

Винова лоза се у суботичко-хоргошкој пешчари гаји вековима. Деценијама је ова регија била успавана кад је у питању производња вина, а онда се почетком 21. века све променило. Један од…

Српска вина по квалитету парирају светским

Многи љубитељи вина имају романтичну замисао да буду вински стручњаци, али само малобројни то заиста и остваре јер је прављење вина изузетно комплексан посао. Сваки корак на том винском путу…

Награда у Лондону за винаре из Требиња

Стигла је нова потврда квалитета за вино из Херцеговине, и то аутохтoну сорту жилавку. Ово вино из Подрума породице Бојанић, из Требиња, на престижном свјетском оцјењивању вина “Decanter World Wine”,…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.