Понуда воћа на кванташкој пијаци у Београду није се значајније мењала у односу на прошлу недељу. До раста цене дошло је код банане, грејпфрута, црног грожђа, јабуке остале и кивија, док је пад код лимуна, мушмуле и ораха. Стандардна је била понуда поврћа на продајним пунктовима током протекле недеље. Раст цена забележен је код блитве, броколи, белог лука, свих врста паприка, парадајза, патлиџана, ротквица, шаргарепе, спанаћа, зелене салате и тиквица, док је нижа код карфиола, белог кромпира и першуна коренаша.


Понуда воћа на зеленој пијаци Скадарлија у Београду била је слична прошлонедељној, а раст цена евидентиран је код дуње, крушке и лимуна. Цена осталиг воћа се није мењала. Што се повртарских култура тиче, скупљи су били блитва, краставац, паприка шиља, патлиџан, першун лишћар и спанаћ. За разлику од њих нижа је једино била цена кеља пупчара у односу на претходни период.
На кванташкој пијаци у Нишу евидентирана је просечна понуда воћа и поврћа. У односу на претходни период били су скупљи
крушка остала, паприка, парадајз, першун лишар, док је пад цена евидентиран код банане, поморанџе, цвекле и шаргарепе.


Репортери СТИПС из Лесковца евидентирали су просечну понуду воћа, а у односу на претходну недељу имамо пад цена банане и лимуна. За разлику од њих скупљи је био киви. Што се поврћа тиче била је приметно боља понуда паприке, парадајза и краставца салатара, а скупљи су били блитва и празилук. Цене осталих производа биле су на нивоу прошлонедељних. На зеленој пијаци у Чачку су протекле, као и претходне сдмице, у понуди воћа, доминирале јабуке и јужно воће, а у понуди поврћа, најзаступљенији су били црни лук, купус, кромпир и коренасте културе. Слабија је била понуда паприке, парадајза, патлиџана и краставца у односу на претходни период. Цене цу биле непромењене.

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.