Како хранити и појити краве у врелим данима

За оптималан ниво конзумирања оброка неопходна је заступљеност суве материје у оброку од око 50%. Међутим то зависи од губитка воде из организма који је израженији у топлом, летњем и…

Арсићи немају проблем са продајом малине и то за три пута већу цену

Док из традиционално малинарских крајева Србије стижу лоше вести у вези са бербом, јужни Банат је имао среће да га заобиђу јаче олује и непогоде. Малинари овог краја, којих је…

Подршка произвођачима јаких алкохолних пића у Војводини

Покрајински секретар за привреду и туризам покреће нови конкурс намењен произвођачима јаких алкохолних пића на територији АП Војводине. Средства по овом конкурсу додељују се за финансирање трошкова сертификације и стандардизације…

Увозне лубенице обарају цену домаћих

Ново љето, стари проблеми. Иако на њивама већ има зрелих домаћих лубеница, на полицама маркета и трпезама господари “краљица сласти” из увоза. Турска, албанска, црногорска, македонска или грчка само су…

Правилно складиштење и чување сена

Правилно складиштење и чување сена за зимски период исхране стоке представља основу за очување квалитета кабастих хранива на газдинству. После кошења и сушења, сено се може чувати на отвореном простору…

Обавезно заштити малину након бербе, ево савета како

Нега и заштита малина после бербе од изузетне је важности јер од тога зависи здравље и родни капацитети малињака наредне сезоне. Након завршене бербе у засадима малине потребно је са…

Српска чоколада из 3Д штампача – каквог је укуса?

Научно-технолошки парк у Новом Саду успешно је тестирао штампање чоколаде уз помоћ технологије 3Д штампања. Тај 3Д штампач опремљен је додатком за чоколаду и омогућиће прављење персонализованих чоколадних креација свих…

sr_RSSerbian
Close

Cart

Нема производа у корпи.